Verkanseld av Louise Boije af Gennäs

VARNING FÖR SPOILERS FÖR ER SOM INTE HAR LÄST TIDIGARE DELAR!

Stockholm 2018. Det har bara gått ett drygt år sedan det första överfallet och ingenting i Saras liv är sig likt. Flera i hennes direkta omgivning har dött under märkliga omständigheter som omöjligt kan vara en slump, även om polisen och sjukvården vill få henne att tro det.

Sorgen och rädslan håller Sara i ett stadigt grepp men djupt inom henne spirar en kraft; ett okuvligt motstånd. Sara kommer inte ge upp utan kamp om bara hennes motståndare kunde ge sig till känna.

När jag började läsa Blodlokan visste jag inte riktigt vad jag gav mig in på, Skendöda läste jag i ett nafs och även om Verkanseld tagit lite längre tid än planerat att läsa så har den varit så spännande. Alla tre böcker i den här trilogin är verkligen bladvändare. Jag. måste. få. veta. vad. som. händer.

Sedan den första boken har jag tyckt att Sara varit ganska naiv. Hon är väldigt oförsiktig dessutom, och det verkar fler än jag tycka. Här växer hon dock som människa och tänker inte ta mer skit, vilket hon visar väldigt tydligt. Det ger ett djup i karaktären och jag blir genast mer intresserad av vad hon skulle kunna uträtta. Hon tänker till lite och försöker använda sina styrkor till sin fördel. Det är lite synd att det ska ta sån tid bara.

Jag har inte varit något större fan av artiklarna som dyker upp emellanåt och inte heller läser jag dem något vidare utan skummar mest. Jag förstår dock syftet med dem och jag tror inte att berättelsen hade blivit densamma utan dem. Konspirationsteorier tycker jag ofta kan vara intressanta och det är nog en stor del till att jag gillade den här trilogin. Det är mycket ”tänk om” och ” vad skulle hända om..?”. Fantasierna kan sväva iväg rätt rejält men turligt nog är det bara en bok.

Så, trilogin har nått sitt slut och vi har fått svar på många frågor. Jag hade gett boken än bättre betyg om även slutet hade passat mig. Det kändes som ett väldigt hastigt och lite ovärdigt avslut på något vis. Efter all skit Sara fått hade det känts bättre att verkligen känna att hon gjort någon ”nytta”. Ni som har läst boken förstår nog vad jag menar. I det stora hela är det dock en riktigt bra och spännande trilogi som jag varmt kan rekommendera!

Tack till Bookmark Förlag för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Louise Boije af Gennäs
Serie: Motståndstrilogin #3
Utgivningsår: 2019
Förlag: Bookmark Förlag
Utläst: 18 september 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
Blodlokan (Motståndstrilogin #1)
Skendöda (Motståndtrilogin #2)

En reaktion till “Verkanseld av Louise Boije af Gennäs

  1. Javisst var det en spännande trilogi. Det var skickligt av författaren att väva in autentiska artiklar för att verkligen ge känslan av en konspiration.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s