Veckans topplista v.35 – Sommarens bästa

Då har det blivit dags att sammanfatta läsningen sommaren 2018. Kul! Det har verkligen blivit blandad kompott med både bilderböcker, romance och deckare. I veckans topplista kommer alltså de 5 bästa böckerna jag har läst mellan juni-augusti. OBS! Jag räknar inte med omläsningar samt bilderböcker/barnböcker.

*Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan var den första boken jag läste ut i juni och även den första av författaren. Därefter läste jag ytterligare en, men den var inte riktigt lika bra. Jag har dock fått mersmak!

*Godnattsagor för rebelltjejer 2 av Elena Favilli och Francesca Cavallo. Jag älskade ju första delen i den här serien och förväntningarna var höga inför del två. De infriades inte riktigt men det är ändå en mycket bra bok och en jag verkligen rekommenderar.

*Patrioterna av Pascal Engman lästes i augusti och förvånade mig! Den var riktigt bra, välskriven och spännande. Nu ser jag fram emot författarens kommande bok.

*Vildkatten av Sigge Stark lästes i juli som en del av kursen i romance som jag läste under sommaren. Förväntningarna var väldigt låga men boken överraskade totalt! Det var egentligen inte min typ av romance men berättelsen i sig var intressant och jag läser gärna mer av Stark.

*Den sista Mrs Parrish av Liv Constantine lästes också nu i augusti och även den förvånade. Jag visste inte riktigt vad den handlade om när jag började läsa men följde karaktärerna intresserat och det slutade med att jag hade svårt att lägga ner boken.

13 reaktioner till “Veckans topplista v.35 – Sommarens bästa

 1. Godnattsagor del 2 är ju en måsteläsning, köar.
  Och Sigge Stark! Jag blir nostalgisk, läste henne ”en masse” i min ungdom. Sen blev jag plötsligt mätt. Som med Kitty och Agatha Christie.

 2. Många verkar helt klart gilla Colgan, kanske dags att på allvar få upp henne på min TBR!?!

 3. Det lilla bageriet på strandpromenaden tyckte jag så mycket om. Andra delen var också bra, men inte alls i samma klass.

 4. Inte läst några av dessa. Alltid trevligt att bli positivt överraskad av böcker. :)
  (https://ibokhyllan.blogspot.com/)

 5. Jag kunde tänka mig att läsa Sigge Stark, bara för att bekanta mig med romancehistoria.

 6. Pascal Engman har jag på min att läsalista. Den sista Mrs Parrish blir jag nyfiken på

 7. Å, Sigge Stark tyckte min farmor om, tack för tipset och påminnelsen! Jag måste beställa en Sigge Stark-bok och se vad jag tycker :) Patrioterna är otroligt bra, och hans uppföljare ligger här och väntar. En riktig tegelsten, som jag hoppas motsvarar förväntningarna som är skyhöga.

 8. Det lilla bageriet på Strandpromenaden var otroligt trevlig. Patrioterna står och vöntar i bokhyllan. Skall försöka hinna med den under hösten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s