Syndabocken av Sofie Sarenbrant

En inbrottsvåg drar genom Bromma och tjuvarnas metoder blir allt värre. När ett mord på en tonårspojke skakar idyllen kopplas Emma Sköld in på fallet. Allt pekar på ett villainbrott som har gått snett.

Misstankarna riktas mot familjens städerska som hittade offret. På forumet Brommavännerna sprids hatiska fördomar om henne och utländska gästarbetare. Men när fler personer hittas döda tar Emma saken i egna händer, och försätter därmed sig själv och andra i livsfara.

Den förra boken om Emma Sköld var lite upprivande, både för oss läsare och för Emma och hennes familj. Det hände en del där som fortfarande sätter sina spår och vi får här bland annat följa relationen mellan Emma och hennes syster där tillit är en stor del. Även relationen mellan Emma och Nyllet tar stor plats och den utvecklingen gör mig frustrerad av olika anledningar. I övrigt får vi också en dos av familjer som gör allt för att lägga locket på när det kommer till obekväma saker.

Sarenbrant skriver återigen om ämnen som är väldigt aktuella. I det här fallet läggs mycket fokus på ett forum och det visar hur fel det kan bli med ryktesspridning och fördomar. Detta är egentligen ständigt aktuellt för det krävs inte mycket för att skapa spridning på rykten och det kan få oerhörda konsekvenser.

När det kommer till Sofie Sarenbrant så vet man vad man får. Det är en trygghet i sig, och för min del är det ändå ett säkert kort att läsa hennes böcker. Om jag exempelvis hamnar i en lässvacka kan jag läsa Sarenbrant för att jag upplever hennes böcker som lättlästa, men detta kan ju då göra att det inte blir så spännande som man tänkt sig. Precis så blir det här. Att någon varit inne i ens hus och att balkongdörrar lämnats på glänt skapar givetvis en obehaglig känsla, men jag hade velat ha mer spänning. Jag gillade absolut boken och tycker det är trevligt att återse karaktärerna men ja, jag hade hoppats på lite mer.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Sofie Sarenbrant
Serie: Emma Sköld #6
Utgivningsår: 2018
Förlag: Bookmark Förlag
Utläst: 10 januari 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Johannas Deckarhörna | Bokföring enligt Monika | boktok73 | Zellys Bokhylla | Barnboksbloggen

Tidigare delar i serien:
– Vila i frid (Emma Sköld #1)
– Andra andningen (Emma Sköld #2)
– Visning pågår (Emma Sköld #3)
– Avdelning 73 (Emma Sköld #4)
Tiggaren (Emma Sköld #5)

3 reaktioner till “Syndabocken av Sofie Sarenbrant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s