Andra andningen

En av de första böckerna jag fick som recensionsexemplar var Vila i frid av Sofie Sarenbrant. Jag gillade den mycket och ville genast ha mer så när jag såg att en ny bok skulle komma från Sarenbrant hoppades jag på mer spänning och intriger.

andra-andningen

Titel: Andra andningen
Författare: Sofie Sarenbrant
Serie: Emma Sköld #2
Utgivningsår: 2013
Förlag: Damm Förlag
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack till Damm Förlag för recexet!

Handling:
Det är en mycket kall, regnig dag i juni och årets Stockholm Marathon ska gå av stapeln. Polisen Emma Skölds lillasyster Josefin är en av de som ska springa och Emma har lovat att komma och heja på henne. Redan efter några hundra meter skakas tävlingen av ett dödsfall men det hela forslas ganska snabbt undan som en olycka. När ytterligare en död person hittas börjar Emma och hennes kollegor koppla ihop två och två. Innan loppet är slut måste de ha hittat gärningsmannen och det gäller att inte slösa någon onödig tid.

Omdöme:
Jag har lite mixade känslor när det gäller den här boken. Å ena sidan gillade jag den och ville fortsätta läsa så att jag fick veta vad som skulle hända. Dessutom tyckte jag att det var en väldigt intressant deckarmiljö och inget jag har läst om tidigare, alltså fräscht. Med så många människor på samma ställe är det egentligen som upplagt för att det ska hända något. Något som jag också gillade var att jag blev pepp på att sticka ut i skogen och springa på en gång och jag kunde inte låta bli att tänka tillbaka på Göteborgsvarvet som jag genomförde första gången 2011.

Å andra sidan fanns det ett par saker jag störde mig på genom boken, t.ex det faktum att Josefin för ett år sedan var allt annat än tränad och jag tolkade det som att hon inte tränade överhuvudtaget eller ens var intresserad av det. Nu är hon helt plötsligt i form att springa en hel mara och dessutom vara personlig tränare. Visst, för vissa går det snabbt och bra men det kändes på något vis inte logiskt. Det allra sista kapitlet hade jag också svårt för och därmed slutet på det hela. Det var inte så rafflande som jag hade hoppats på och motivet bakom mordet.. ja, jag har läst bättre.

Sammanfattat var det en underhållande bok och jag kommer att fortsätta läsa Sarenbrants serie om Emma Sköld!

Mitt betyg: 3/5

Tidigare böcker i serien om Emma Sköld:
– Vila i frid (2012)

10 reaktioner till “Andra andningen

  1. Jag funderar på om jag ska läsa den här eller ej. Jag älskade ”Vecka 36”, men Sarenbrants andra böcker har jag inte fastnat för… Men det slutar säkert med att jag läser den här ändå… Man vill ju inte missa nåt ;)

  2. Pingback: Sammanfattning – Juni | Nilmas Bokhylla
  3. Pingback: Andra andningen av Sofie Sarenbrant | Lottens Bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s