Tiggaren av Sofie Sarenbrant

Minnesstunden är känslosam. En ung kvinna är död, under ofattbara omständigheter. Men i bakgrunden befinner sig en person som intensivt betraktar de sörjande, mån om att själv inte bli sedd.

Samtidigt faller Stockholms tiggare offer för vad som verkar vara en psykopatisk seriemördare. Polisen famlar i mörkret, och den enda personen som kan stoppa morden måste göra allt för att stanna i det fördolda.

I denna bok dras vi in i historien direkt och får delta på Emma Skölds minnesstund. Jag funderade både en och två gånger på hur serien skulle fortsätta utan Emma innan jag förstod vad de hade i görningen. Då tog också en helt annan typ av spänning vid och det gick knappt att sluta läsa.

Boken är lättläst med korta kapitel. Jag upplever att samtliga böcker av Sarenbrant har varit det och jag uppskattar det. Ibland vill man ha något lättare, även om jag tycker att ”Tiggaren” är bra mycket mörkare än sina föregångare. Är det kanske en ny sida av författaren vi ser här? Boken innehåller viktiga samhällsfrågor, hur det blir när makthavare utnyttjar sin makt fel och mycket annat som både är spännande och viktigt att läsa och lära sig mer om.

Eftersom boken är en uppföljare kan jag inte skriva så mycket som jag hade velat men boken lämnar mig med en hel del frågor, exempelvis vad som händer med Hillevi och vad som hände med otrohetsaffären. Man kan ju inte heller låta bli att undra vad reaktionerna blev på Emma och Everts lilla plan men jag antar att detta, och mycket mer, kommer i nästa del i serien.

Nu är jag snart ikapp med Sarenbrants böcker, men vi får se om det blir fler i år. Det är så mycket jag vill läsa att de kanske får vänta lite men den som lever får se. Sofie Sarenbrant är i alla fall en författare jag gärna rekommenderar om man gillar svenska deckare, snabb läsning och korta kapitel.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Sofie Sarenbrant
Serie: Emma Sköld #5
Utgivningsår: 2016
Förlag: Bookmark Förlag
Utläst: 11 september 2020
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
– Vila i frid (Emma Sköld #1)
– Andra andningen (Emma Sköld #2)
– Visning pågår (Emma Sköld #3)
Avdelning 73 (Emma Sköld #4)

Andra som bloggat om boken:
Zellys Bokhylla | romeoandjuliet | Kajsas Bokblogg | Bokföring enligt Monika | Johannas Deckarhörna

5 reaktioner till “Tiggaren av Sofie Sarenbrant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s