Vila i frid

Titel: Vila i frid
Författare: Sofie Sarenbrant
Utgivningsår: 2012
Förlag: Damm Förlag

Handling:
Boken utspelar sig på Yasuragi Hasseludden, ett spahotell i Stockholm, där en känd skådespelerska hittas medvetslös i en av de varma källorna. Därefter följer tre dödsfall och hotellchefen och VD:n tror inte längre att det handlar om olyckshändelser. Det finns ett samband mellan de olika dödsfallen och polisen Emma Sköld ska ta reda på vad.

Omdöme:
Det är första gången jag kommer i kontakt med författaren Sofie Sarenbrant och jag har alltså inte läst hennes två tidigare böcker, ”Vecka 36” och ”I stället för dig”. Hon fångade mig dock direkt med den här spännande miljön och något utöver det vanliga. Jag vill inte påstå att det var en direkt bladvändare men nyfiken som jag var sträckläste jag den nästan ändå.

Något jag reagerade över var att boken hade ett perfekt format och de nästan 400 sidorna läste jag alltså av bara farten. Sarenbrant har ett lätt språk som är enkelt att följa med i, utan krusiduller. Karaktärerna känns äkta och man får en bakgrund till dem men här tycker jag nästan det blir lite för mycket vardagssnack. Fokus flyttas ibland lite från morden till att beskriva någons familjesituation men det är också det enda negativa jag har att säga.

Tydligen ska det komma en fortsättning på boken så jag ser fram emot den med spänning!

Mitt betyg: 4/5

12 reaktioner till “Vila i frid

  1. Jag har läst hennes två första och är väldigt sugen på att läsa den här. Men jag har precis läst en deckare och lyssnat på en så jag vill ta åtminstone en icke-deckare mellan – tror jag :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s