Sommaren jag blev vacker

Trilogin om Belly har jag hört mycket gott om och såhär på sommaren kändes det helt rätt att börja läsa böckerna. Här nedan kommer recensionen på första boken, men den andra står på tur så inom kort kommer även den.

Titel: Sommaren jag blev vacker
Författare: Jenny Han
Utgivningsår: 2011
Förlag: Ponto Pocket
Finns hos: Adlibris, Bokia, Bokus

Ett recensionsexemplar från Ponto Pocket, läs mer om boken här!

Handling:
Belly, hennes bror Steven och deras mamma Laurel har åkt till strandhuset för att spendera sommaren. Huset tillhör egentligen Laurels nära vän Susannah och hennes familj men de har delat det varje sommar så länge Belly kan minnas. Susannah är som en extra mamma åt Belly och hennes söner Conrad och Jeremiah har alltid stått henne nära, kanske lite för nära. Belly har varit kär i Conrad i flera år och hoppas att han denna sommaren äntligen ska lägga märke till henne istället för att se på henne som en lillasyster.

Laurel och Susannah är hemlighetsfulla, Conrad tillbakadragen och allt som oftast instängd på sitt rum och Belly träffar en annan kille. Sommaren blev inte riktigt som Belly vågat hoppas på utan istället prövas vänskapen mellan vännerna hårt.

Omdöme:
En mysig men också lite ledsam historia om vänskap och kärlek som utspelar sig i ett strandhus. De tillbringar mycket tid vid havet, vilket jag verkligen gillar och jag kan se stranden framför mig när jag läser. Jag gillar Jeremiah, som är den där sköna och glada killen som alla är vän med medan jag har lite svårare för Bellys äldre bror Steven. Belly själv är okej men emellanåt är hon lite väl barnslig för min smak. Det känns också lite märkligt att hon liksom helt plötsligt kom på att hon har blivit vacker och att killar tittar på henne, lite ytligt kanske man kan säga.

Omslaget är riktigt fint, det gäller också pocketversionen av del två i serien som ni får se om ett par dagar då jag ska recensera den. Språket flyter på bra, det är lagom långa kapitel och boken är endast 250 sidor kort så det gick snabbt att läsa.

Mycket bra sommarläsning!

Mitt betyg: 4/5

8 reaktioner till “Sommaren jag blev vacker

  1. Den här boken måste jag läsa i sommar, den låter väldigt mysig, tack för recensionen! :D

  2. Rekomenderar triliogin på engelska istället för svenska. Har provat båda men gillar de på engelska mycket bättre! :) Fast det kanske är en smaksak ;)

  3. Pingback: Ingen sommar utan dig | Nilmas Bokhylla
  4. Pingback: Sommar för evigt | Nilmas Bokhylla
  5. Pingback: Tips: Strandläsning | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s