Ingen sommar utan dig

För en vecka sedan läste jag ut första delen i den här serien, Sommaren jag blev vacker, och gav den ett bra betyg. Det gjorde att den här hade lite att leva upp till. Här följer min recension:

Titel: Ingen sommar utan dig
Författare: Jenny Han
Utgivningsår: 2012
Förlag: Ponto Pocket
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Ett recensionsexemplar från Ponto Pocket, läs mer om boken här!

Handling: (SPOILER-VARNING FÖR ER SOM INTE LÄST BOK ETT!)
Efter förra sommaren fick Belly sin Conrad till slut, eller.. det var i alla fall vad man kunde tro! Sedan dess hade det hänt mycket som satt både vänskaps- och kärleksrelationerna på spel. När Jeremiah ringer och säger att Con är borta, följer Belly med och letar utan att tveka. De hittar honom i Susannahs strandhus i Cousins och gör allt de kan för att han ska följa med tillbaka igen och göra sina tentor som väntar. Det visar sig att det är en annan hemlighet som håller honom tillbaka i Cousins.

Omdöme:
Till att börja med vill jag bara säga att jag tycker att den svenska pocketversionen, alltså det omslaget jag har, är så otroligt vackert. Det känns höstigt, trots att det är en sommarbok, men ändå fint på något vis.

Hur som helst, den här boken var lika bra som den första boken i trilogin men inte heller denna hade det där lilla extra som skulle göra att jag älskade den. Jag gillar att det är lite mer sorg och känslor i den här boken och att man i några kapitel får läsa ur Jeremiahs synvinkel. Det ger ett lite annat perspektiv än när man enbart läser om Belly, vilket jag tycker gör att boken fastnar mer och att man tycker ännu mer om den.

Belly har växt till sig också, trots att hon emellanåt beter sig väldigt barnsligt ändå och Con blir man nästan förbannad på innan man får en förklaring på varför han beter sig som han gör. Jeremiah visar sig ännu mer snäll, omtänksam och ödmjuk än tidigare, vilket också gör att man som läsare tycker mer om honom och är ledsen för hans skull.

Ja, som sagt – mycket bra sommarläsning och nu är jag supernyfiken på den avslutande boken i trilogin eftersom denna boken avslutades med en cliffhanger.

Mitt betyg: 4/5

Tidigare böcker i serien:
Sommaren jag blev vacker

5 reaktioner till “Ingen sommar utan dig

    1. Svar till Amanda:

      Hej. Boken är tyvärr såld sedan länge. Hoppas du hittar den snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s