En avlägsen kust av Jenny Colgan

Lorna bor på den lilla skotska ön Mure. En fridfull plats, där alla hjälper sina grannar. Men när den lokala läkaren ska gå i pension, finns ingen som vill ta hans plats. Mure är för litet och ligger alldeles för avsides.

Långt därifrån i ett överfullt flyktingläger håller Saif på att behandla en pojke som skurit sig illa i handen. Saif är själv flykting, men han är också läkare och precis det Mure behöver.

Saif anländer till Mure och välkomnas med öppna armar. Men kommer han att kunna gå vidare trots sina tunga minnen och svåra erfarenheter? Den här sommaren gör Saif sitt bästa för att känna sig som hemma i en ny och obekant miljö, och för Lorna kommer ingenting mer bli sig likt.

Det här är en slags kortroman och prequel till böckerna om Mure. Fokuset ligger på Saif och Lorna, men vi får även träffa andra välkända karaktärer från serien.

Jag tycker serien är väldigt mysig och återkommer gärna till karaktärer och miljöer. Däremot vet jag inte riktigt vad syftet var med denna boken, eftersom den inte direkt avslöjade något vi inte redan visste. Eftersom boken är såpass kort kan jag inte heller skriva så mycket om den men gillar man miljöerna och karaktärerna kommer man säkert att gilla även den här boken. Om inte annat var den väldigt snabbläst.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Jenny Colgan
Serie: Mure #0.5
Utgivningsår: 2020
Förlag: Norstedts
Utläst: 6 november 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
Sommar på den lilla ön i havet (Mure #1)
Tillbaka till den lilla ön i havet (Mure #2)
Julafton på den lilla ön i havet (Mure #3)

Andra som bloggat om boken:
Enligt O | Och dagarna går… | What You Readin? | C. R. M. Nilsson | Boktanken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s