En sommar i Devon av Lucy Diamond

Shell Cottage har alltid varit familjen Tarrants semestertillflykt. Huset vid havet i Devon har förgyllt deras somrar med strandlekar, grillkvällar och varma kvällar. Men den här sommaren kommer allt att förändras.

Olivia har nyligen blivit änka, och efter sin makes död upptäcker hon något som får hennes liv att vändas upp och ner. Dottern Freya har en lyckad karriär som husläkare, men när hon begår ett misstag på jobbet ställs hennes framtid på spel. Olivias svärdotter Harriet ser fram emot en semester med maken Robert och tonårsdottern Molly, men det Harriet inte vet är att Robert bär på en hemlighet. Och det gör även Molly …

Det här var mitt första möte med Lucy Diamond, en författare som jag har hört och sett så mycket gott om. Jag träffade henne på Feelgoodfestivalen för några år sedan och blev då jättenyfiken på denna bok men sedan dess har den stått i hyllan. Nu kände jag att det var dags.

Handlingen kretsar kring familjen Tarrant och vi får följa dem alla i olika delar av livet. De har alla stött på någon form av problem och försöker ta sig framåt utifrån det. Olivia har varit med om ett stort svek som ruckar hela hennes tillvaro, Freya är rädd att mista sitt jobb, Robert har en stor hemlighet som riskerar att förstöra allt och Molly försöker navigera i den knepiga tonårstillvaron. De har alla intressanta egenskaper men samtidigt undrar jag lite hur mycket som kan drabba en och samma familj och varför de sitter på alla dessa hemligheter? Det är många knutar att reda ut. Karaktärerna är dock intressanta och jag gillar hur de utvecklas längs vägen.

Miljöerna är ett stort plus med boken. Jag kan se Shell Cottage framför mig och hade gärna gjort ett besök i Devon.

Boken består av mycket svärta, kanske lite väl mycket, men är i grunden en bra feelgoodberättelse. Den har den där charmen, den har miljöerna och är sådär lagom mysig men det är förmodligen inget som kommer att stanna kvar hos mig en längre tid. Jag är dock mer nyfiken på Lucy Diamond och kommer nog att ge mig på fler av hennes böcker framöver.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Lucy Diamond
Utgivningsår: 2019
Förlag: Printz Publishing
Utläst: 2 november 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Enligt O | Fiktiviteter | Hyllan | Och dagarna går… | Mias Bokhörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s