Nu firar vi jul – Berättelser, sånger, pyssel och recept

Nu firar vi jul är en vacker samlingsvolym där julstämningen är på topp redan från första sidan. Kryp upp i soffan med någon du tycker om och läs klassiska julberättelser av våra allra mest älskade författare och illustratörer, som Astrid Lindgrens Titta Madicken, det snöar och den nya klassikern Räven och tomten. Upplev den allra första, förtrollade julnatten i Jul i stallet och läs om hur det gick till när Mamma Mu och Kråkan firade jul tillsammans. Här finns också nyskrivna och nyillustrerade berättelser om julen, de allra mest stämningsfulla julsångerna, de roligaste julpysslen och enkla recept på smaskigt julgodis.

Helt enkelt en perfekt present till alla som otåligt väntar på att tomten ska komma.

Den här boken innehåller lite av allt och riktar sig till barn 3-6 år. Det finns flera olika berättelser om julen, både äldre och traditionella samt nyare. Astrid Lindgrens berättelser hör ju julen till och känns igen av flera generationer. Barnen uppskattade även berättelsen Limpistoler och glittermakaroner och undrade givetvis när vi skulle göra egna glittermakaroner.

Recepten är, vad jag skulle säga, de vanligaste i julköket och det gör mig ingenting alls eftersom boken riktar sig till barn. Tillsammans med fina illustrationer gör det att inspirationen och lusten att baka höjs. Det som dock lockade mina barn mest var julsångerna. Vi har sjungit igenom allihop flera gånger. Även här handlar det om de vanligaste sångerna för barn och tillsammans med texten finns fina illustrationer.

Överlag skulle jag säga att det är en mysig och fin bok att ge bort eller behålla själv. Det finns som sagt lite av allt inför och under julen och mina barn uppskattade den.

Tack till Rabén & Sjögren för recensionsexemplaret!

Redaktion: Rebecka Wolff och Karin Berg
Utgivningsår: 2022
Förlag: Rabén & Sjögren
Utläst: 1 december 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s