Strandläsning av Emily Henry

Augustus Everett är en hyllad romanförfattare. January Andrews skriver bästsäljande romanceböcker. De är varandras raka motsatser. Faktum är att det enda de har gemensamt är att de bor grannar, i varsitt strandhus, och har drabbats av skrivkramp. Det vill säga tills de en kväll antar en utmaning: Augustus ska tillbringa sommaren med att skriva något glatt och January ska skriva nästa stora amerikanska roman. Hon ska lära honom allt hon kan om romcoms och han ska låta henne intervjua överlevare från en sekt. Inga problem. Båda kommer att skriva klart sina böcker och ingen kommer att bli förälskad. Inte alls.

När man själv är en boknörd är det extra roligt att läsa om andra som är det, eller som skriver böcker, eller som arbetar med det. I alla fall tycker jag det, och jag tror också att det var därför jag fastnade ganska omgående i den här boken. Den handlar trots allt om två författare, som dessutom ger sig ut på okänd mark i och med att de testar nya genrer.

Bokens miljöer är något av det första som slår en och jag kan verkligen måla upp bilden av dessa strandhus, bokhandeln och allt annat runt omkring. Det var helt rätt att läsa den här boken under sommaren, det gav liksom rätt känsla. Vad gäller karaktärerna får vi möta en hel del, men framför allt January och Augustus. Augustus får jag ganska omgående en viss känsla av och till en början är det inte helt positivt men han växer i mina ögon. När det gäller January är det något tragiskt som har lett till att hon nu är i strandhuset och bit för bit får vi fler detaljer till historien. Det är romantiskt men det finns också viss komisk och även en del svärta. Precis så som en feelgood ska vara, enligt mig.

Jag kommer inte att hylla boken till skyarna, som jag har sett många andra göra, men jag rekommenderar den definitivt om man gillar den här typen av böcker. Jag blev även väldigt nyfiken på Emily Henry som författare.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Emily Henry
Utgivningsår: 2020
Förlag: Lavender Lit
Utläst: 31 augusti 2020
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Hyllan | Och dagarna går… | Boklusens Bokblogg | Johannas Deckarhörna | Villa Freja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s