Lotta Luxenburg: ”De flesta, även jag, har nog minnen av Gröna Lund som en ”glad” plats.”

Lotta Luxenburg gick från reklam till butiksägarskap och numera är hon deckarförfattare. Lotta är nu aktuell med boken ”Jagad”, som är den fjärde delen i serien om kungsholmspoliserna Nick Johansson och Klara Pil.
– Bokens början utspelar sig på Gröna Lund en somrig försommardag, men skratten övergår snart till skräck bland besökarna då en makaber upptäckt görs. Poliserna Nick Johansson och Klara Pil har en del privata problem i bagaget men tillsammans skall de försöka få stopp på förövaren trots att det knappt finns några ledtrådar. De inleder en intensiv jakt, men mördaren lyckas slå till på ytterligare en välkänd plats i Stockholm. Hur hårt de än jobbar så ligger de ändå steget efter, berättar Lotta själv om sin bok.

Att ett mord begås i Kärlekstunneln känns både läskigt och lite makabert och Lotta berättar om idén till detta.
– Först tänkte jag att det skulle ske i Spökhuset, men det blev ännu större kontrast att välja just Kärlekstunneln. De flesta, även jag, har nog minnen av Gröna Lund som en ”glad” plats, vilket gjorde det lite lockande att twista till det lite.

Lotta beskriver sin serie som snabb och fartfylld med korta kapitel, samt att man får en relation till huvudpersonerna genom deras olikheter och privata problem.
– Det finns ju även en viss attraktion mellan ett par av huvudpersonerna, kommer det att utvecklas?

Många författare inspireras av människor runt omkring en, eller som de helt enkelt känner till av olika anledningar.
– Mina huvudkaraktärer Nick Johansson och Klara Pil har kanske inspirerats lite av någon eller några andra, men det är nog mest ett hopplock från olika människor. Mestadels är de fiktiva, berättar Lotta.

Lotta är nu igång med skrivandet igen, efter att ha unnat sig ett sommaruppehåll. Hon skriver på fortsättningen i serien men det finns även en annan historia som pockar på uppmärksamheten. Hon berättar också att hon tycker att det skulle ha varit spännande att samskriva tillsammans med någon annan, men just nu finns det inga konkreta planer för det.

Någon plan för att böckerna ska bli TV-serie eller film finns inte i dagsläget men på frågan vem hon helst hade sett i huvudrollerna säger hon:
– Oj, svår fråga, men det är väl lika bra att sikta högt. Varför inte
Joel Kinnaman som Nick?

Foto: Eva Lindblad

En reaktion till “Lotta Luxenburg: ”De flesta, även jag, har nog minnen av Gröna Lund som en ”glad” plats.”

  1. Hej Nilma! Jag har taggat dig: https://boklyckan.blogspot.com/2020/07/tbr-tag.html :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s