Böcker som blivit film

Jag försöker att se ikapp lite filmer inför kommande filmgalor (främst Golden Globe och Oscars) och eftersom flera av filmerna är baserade på böcker tänkte jag tipsa er om dem. Jag har inte läst någon av dem än men samtliga finns i att läsa-högen.

25622850278643917937843

*Carol av Patricia Highsmith handlar om ett ungt butiksbiträde som träffar en äldre, rik kvinna genom sitt arbete. Det blir början på en relation. Boken kommer ut hos Modernista först i september i år men finns att läsa på originalspråk, engelska. Filmen är ett måste att se.

*The Danish Girl av David Ebershoff handlar om Lili Elbe, en av de första att genomgå en könskorrigering. Filmen var riktigt bra så därför vill jag tipsa om både den och boken!

*Room av Emma Donoghue har jag varken sett eller läst men har hört otroligt mycket gott om. Den finns att läsa på både engelska och svenska och på svenska har den fått titeln Inlåsta.

180075642723721511297044

*The Martian av Andy Weir handlar om en man som lämnas kvar på Mars efter att resten av besättningen åkt hemåt. Hur överlever man på en främmande planet utan att ens ha tillgång till vatten? Boken finns på engelska och släpptes förra året på svenska av Bookmark Förlag.

*Brooklyn av Colm Tóibín har jag ännu inte sett och vet därför inte så mycket om. Den finns än så länge inte på svenska men kommer säkert att komma.

*Steve Jobs av Walter Isaacson är biografin om Steve Jobs, såklart. Den finns att läsa både på svenska och engelska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s