En smakebit på søndag – Harry Potter och Dödsrelikerna

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Jag läser just nu bland annat Harry Potter och Dödsrelikerna av J.K. Rowling.

Handling:
Det sista sommarlovet från Hogwarts är snart slut och Harry Potter väntar otåligt på Privet Drive. Medlemmar ur Fenixorden ska komma och hämta honom och föra honom till en säker plats, utan att Voldemort och hans anhängare får reda på vart han tar vägen. Men när han väl kommit i säkerhet – vad ska han göra då? Hur ska Harry kunna utföra den livsfarliga och omöjliga uppgiften som professor Dumbledore har gett honom?

”Krake, jag skulle… öh… gärna vilja ge dig den här”, sa han och tryckte medaljongen i alfens hand. ”Den tillhörde Regulus, och jag är säker på att han gärna skulle vilja att du fick den som ett tecken på tacksamhet för vad du…”
”Nu gick du väl ändå till överdrift, va?” sa Ron när alfen kastade en enda blick på medaljongen, gav ifrån sig ett tjut av chock och bedrövelse och slängde sig ner på golvet igen.
Det tog dem nästan en halvtimme att lugna ner Krake, som var så överväldigad över att få en släktklenod från familjen Black som en alldeles egen gåva att han blev för svag i knäna för att kunna stå ordentligt.
När han till sist kunde stappla ett par steg följde de honom alla tre till hans skåp, såg honom stoppa in medaljongen i tryggt förvar bland sina smutsiga filtar och försäkrade honom att beskyddet av den skulle stå först på programmet medan han var borta. Sedan gjorde han två djupa bugningar för Harry och Ron och åstadkom till och med en konstig liten ryckning åt Hermiones håll som kunde ha varit ett försök till en respektfull hälsning, innan han transfererade sig bort med sitt vanliga höga pang.

11 reaktioner till “En smakebit på søndag – Harry Potter och Dödsrelikerna

  1. tack för smakbiten! Jag har sett filmerna och sett matsalen i Oxford :)

  2. Jag är så glad att jag struntade i att jag var för gammal och läste böckerna ändå :)

  3. Tack för smakbiten. Länge sen jag läste den här – barnen var ju små då :-)

  4. Tack för smakbiten. Har så länge tänkt läsa Harry Potter-böckerna. Har tyvärr bara sett filmerna.

  5. har endast lyssnat på Stephen Frys inläsning av första delen av Harry Potter. mycket återstår. tack för smakebiten!

  6. Jag har bara sett filmerna, men tänker hela tiden att jag skall läsa böckerna också. Tack för smakbiten :)

  7. Verkar så mysigt med dessa Harry Potter-böcker. Svårt att behålla generationsklyftan genom att låta bli läsa. Kanske faller man till föga till sist. :D
    Tack för smakbiten!

  8. Tack för smakebiten! Läste serien förra året och ser filmerna nu i år, Tyckte sista boken var en av de bästa i serien :)

  9. Har lyssnat på några HP delar lästa av Stephen Fry men inte kommit till denna än. Tack för påminnelsen om HP och smakbit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s