Niceville

Titel: Niceville
Författare: Kathryn Stockett
Utgivningsår: 2010
Förlag: Bokförlaget Forum

Handling:
Societetstjejen Skeeter återvänder till sin hemstad Jackson, Mississippi efter att ha avslutat sina universitetsstudier. Hon tar jobb på lokaltidningen där hon ska skriva en spalt om städning, men eftersom hon inte vet något om det tar hon hjälp av en av sina bästa vänners hemhjälp Aibileen. Under deras pratstunder får hon idén till en bok och tillsammans med Aibileen och Minny skriver hon en bok om hur svarta hembiträden diskrimineras och förnedras i 60-talets Mississippi. Arbetet med boken sätter relationer på prov och vänder mer eller mindre upp och ner på hela stan.

Omdöme:
Till skillnad för vad som kanske är normalt vände jag på steken och såg filmen innan jag hade läst boken, inte jättesmart kan jag tycka såhär i efterhand. Hur som helst är det inte alls mycket som skiljer mellan bok och film och de är båda mycket bra. Jag har skrivit en recension på filmen här om det är någon som vill läsa det!

Boken är välskriven och har en riktigt bra historia som åtminstone inte jag har läst innan. Det allvarliga i boken blandas dessutom med lite skratt här och var och innan man vet ordet av har man läst ut hela boken.

Mitt betyg: 5/5

3 reaktioner till “Niceville

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s