Den förlorade symbolen

Titel: Den förlorade symbolen
Författare: Dan Brown
Utgivningsår: 2009
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling:
Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, kallas i sista stund in för att hålla en kvällsföreläsning i Capitolium, Washington. Men bara minuter efter hans ankomst hittas ett märkvärdigt föremål i byggnadens rotunda. Det är dessutom kryptiskt kodat med fem olika symboler. Langdon förstår att budskapet är en uråldrig åkallan, menad att locka dess mottagare in i en sedan länge förlorad värld av hemlig visdom.

När Langdon inser att hans mentor, Peter Solomon – filantrop och framstående frimurare – brutalt kidnappats, förstår han att det enda sättet att rädda sin väns liv är att hörsamma den mystiska uppmaningen och följa den vart den än leder honom. Han sveps in i en värld av beslöjade historier, gåtfulla ikoner och förborgade koder som tycks leda honom mot en ofattbar sanning.

Baksidestext från boken

Omdöme:
Det är snart tre år sedan jag läste den här boken och tyvärr minns jag inte så mycket, till skillnad från hans andra böcker. Precis som många andra tycker håller jag med om att det blir en lite tjatig story och tyvärr är det Browns sämsta bok, däremot inte sagt att den är dålig! Det man dock får ge beröm för är hans research som också gör att det går ett par år mellan böckerna. Det kan också bli en nackdel när man inser att den inte håller samma mått som de fyra föregående och man har väntat i onödan, så att säga. Om man har läst hans tidigare böcker är det nästan ett måste att läsa även denna, åtminstone för att få en fortsättning på Mr Langdons äventyr.

Mitt betyg: 3/5

Fler titlar med samma författare:
– Da Vinci-koden, 2004
– Änglar och demoner, 2005
I cirkelns mitt, 2005
– Gåtornas Palats, 2006

En reaktion till “Den förlorade symbolen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s