Vad tyckte vi om The Hunger Games?

Jag beställde Hungerspelen-trilogin i förra veckan men fick igår mail om att boken var slut hos förlaget och det fanns inga uppgifter om när den skulle komma in igen, tråkigt. I stället tänkte jag bjuda på filmrecensionen;

Originaltitel: The Hunger Games
År: 2012 (premiär 23 mars 2012 i Sverige)
Längd: 142 min
Regissör: Gary Ross
Skådespelare: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson och Liam Hemsworth

Handling:
Filmen handlar om Hungerspelen, en tävling som går ut på att vara “the last man standing”. Varje år väljs två ungdomar ut att delta från varje distrikt och detta görs genom lottning. Därefter skickas de vidare till huvudstaden där de får träning innan de placeras i en förkonstruerad spelplats. Bara en överlever och står som vinnare!

I det tolfte och sista distriktet händer något som inte hänt tidigare i spelen – en frivillig tar plats i form av Katniss!

Omdöme:
Utan några större förväntningar satte vi oss i biosalongen och jag var nog mer skeptisk än förväntansfull. Alla skeptiska tankar slogs dock bort inom loppet av fem minuter och även om filmen blev lite småseg blev jag glatt överraskad. För mig okända Jennifer Lawrence tycker jag gjorde ett jättejobb som filmens hjältinna och hon passade väldigt bra i sin roll. Det var också en intressant och spännande story som man rycktes med i direkt!

Vissa delar hade kunnat byggas på lite mer, t.ex relationen mellan Katniss och mamman, men i det stora hela är det en bra film och absolut sevärd!

Mitt betyg: 4/5

2 reaktioner till “Vad tyckte vi om The Hunger Games?

  1. Jag har tänkt att jag nog ser filmen innan jag läser böckerna. Men det har inte varit ett hinder innan. (: Hoppas du får tag på böckerna snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s