Aldrig släppa taget

Titel: Aldrig släppa taget
Författare: Holly Goldberg Sloan
Utgivningsår: 2012
Förlag: B Wahlströms
Finns hos: Adlibris, Bokia, Bokus

En recensionsbok från B Wahlströms, läs mer här!

Handling:
Sam Border och hans lillebror Riddle bor tillsammans med sin pappa i ett fallfärdigt hus i en liten stad. Pappan Clarence är kriminell och på så vis klarar han sig genom vardagen men han bryr sig inte ett skvatt om sina sönder. Sam och Riddle får istället leta matrester i soptunnorna utanför restauranger eller hjälpa andra med olika saker för att tjäna några få dollar. Barnen har heller aldrig gått i skolan eller levt ett normalt liv.

I samma stad bor också Emily med sin familj. Hennes pappa arbetar som körledare och tvingar henne en dag att sjunga solo i kyrkan. Där ser hon också Sam för första gången och sjunger direkt till honom. När han försvinner från kyrkan undrar hon givetvis vem han var och till slut träffas de igen och inleder ett minst sagt komplicerat förhållande.

Omdöme:
Detta är Holly Goldberg Sloans debutroman och det tycker jag är beundransvärt. Det är en väldigt bra bok med starka relationer, karaktärer och även om det ibland dyker in lite väl klyschiga delar märker man knappt av det. Jag har faktiskt aldrig läst något som ens påminner om detta och det är jag glad för då jag vet att boken blivit jämförd av andra! Själva historien med två motsatser som faller för varandra är väl inte särskilt ny dock men det fungerar så bra här.

Bandet mellan Sam och Riddle är så otroligt härligt och där kan man verkligen snacka om syskonkärlek. Samma gäller bandet Riddle får till Debbie. Jag tycker också att författaren snyggt väver in känslorna man känner igen från skolan, t.ex ångest inför skolbal, tjejsnacket som går, träningar och lite triangeldraman.

Kort och gott – det är en mysig bok, om än lite hemsk, som jag absolut rekommenderar!

Mitt betyg: 4/5

3 reaktioner till “Aldrig släppa taget

  1. Jösses vad du läser mycket! Kollade på din lista över lästa böcker 2012. Visserligen slukar jag en hel del böcker, men eftersom jag det senaste året har studerat på distans så har jag till största delen läst kurslitteratur. Tack för tipset om denna bok, kanske något för min 16-åriga dotter?

  2. SV: haha skönt att höra att jag inte blir sågad för det ;) nej har inte sett filmen än men är väldigt sugen nu när jag läst boken. Har du? :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s