Tematrio – Vatten

Denna veckans tematrio går ut på att berätta om tre böcker som utspelar sig vid vatten och det passar ju utmärkt, även om sommaren tydligen inte riktigt komma igång än.

1. Sommaren jag blev vacker av Jenny Han och egentligen resten av Sommar-trilogin om Belly, Jeremiah och Conrad som mer eller mindre utspelar sig i ett strandhus i Cousins. Jag läste precis ut den sista boken och gav samtliga betyg 4/5 så de rekommenderas starkt. De handlar om de tre jag nämnde ovan och om ungdomskärlek, tillit, vänskap och död. En bra blandning av sorg och kärlek och är ganska korta men mysiga böcker. Alla tre har översatts till svenska men bara de två första finns i pocket just nu.

2. Systrar i jeans av Ann Brashares och då särskilt Lenas äventyr i Grekland. När jag läste böckerna kunde jag verkligen se den grekiska ön framför mig och jag älskar ju Grekland så det är väl egentligen inte så konstigt att jag tipsar om den här. Än så länge har jag läst ettan och tvåan men ska även ge mig på trean och fyran nu i sommar och jag hoppas de är lika mysiga som de första.

3. Vila i frid av Sofie Sarenbrant utspelar sig på ett spa och är en svensk deckare. Jag hade aldrig läst något av författaren innan jag gav mig på denna men blev väldigt positivt överraskad. En lättläst och bra deckare med intressanta miljöer och karaktärer och jag hoppas det kommer något liknande eller en fortsättning inom kort för jag kommer definitivt att läsa den.

En reaktion till “Tematrio – Vatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s