Jorden runt-läsning: Utvalda böcker och mer info!

Yes! Nu har jag fått lite ordning på torpet (.. och på utmaningen) och tänkte presentera länder, böcker och författare som kommer att ingå i min utmaning ”Jorden Runt-läsning”.

Min resa kommer att gå direkt till Algeriet, vidare mot Sydafrika, Palestina, Afghanistan, Kina, Japan, Vietnam, Chile, Brasilien, Canada och innan jag är tillbaka i Sverige igen blir det ett stopp i Danmark. Vi börjar den 1 oktober.

Anledningen till att jag inte har några länder i Europa, förutom Danmark, är att jag tänkte köra en Europa-utmaning också så småningom eftersom jag anser att det finns för många godbitar. USA finns inte heller med av den enkla anledningen att jag redan läser massvis med böcker därifrån!

Detta kommer jag att läsa:
Algeriet – Kärlekens geografi av Nina Bouraoui
Sydafrika – Ett dåligt år av J.M. Coetzee
Etiopien – Under lejonets blick av Maaza Mengiste
Palestina – Morgon i Jenin av Susan Abulhawa
Afghanistan – Flyga drake av Khaled Hosseini
Kina – Jadeögat av Diane Wei Liang
Japan – Efter mörkrets inbrott av Haruki Murakami
Vietnam – Ru av Kim Thúy
Chile – Zarités frihet av Isabel Allende
Brasilien – Alkemisten av Paulo Coelho
Canada – Sanningar och lögner av Joy Fielding
Danmark – Kronprinsessan av Hanne-Vibeke Holst

Om ni nu vill vara med så kan ni antingen läsa exakt samma böcker som jag, eller läsa andra böcker men från samma länder eller en egen rutt kring jorden. Två böcker i månaden i sex månader är i alla fall det gemensamma! Jag kommer såklart recensera böckerna också men kommer inte göra riktigt som jag gör med de vanliga recensionerna, utan något extra och reserelaterat blir det.

Deltagare:
Nilmas Bokhylla
Bokhandlarn
Louise
Kajsas bokblogg
Västmanländskan

Hojta till om ni vill vara med så skriver jag upp er!

Frågor? Synpunkter?

6 reaktioner till “Jorden runt-läsning: Utvalda böcker och mer info!

  1. Det ska bli jätteroligt, jag tänkte att jag nog läser exakt samma böcker som du. Två frågor bara – två böcker i sex månader skriver du men det finns bara elva böcker på listan? Och så undrar jag när vi börjar, blir oktober första månaden? :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s