Harry Potter och fången från Azkaban

Då har vi kommit till den tredje boken i serien om Harry Potter och precis som i filmerna tycker jag varje bok blir mörkare och mörkare.

Titel: Harry Potter och fången från Azkaban
Författare: J.K. Rowling
Utgivningsår: 2001
Förlag: Tiden
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Handling:
Under tolv år satt Sirius Black fängslad på det ökända fängelset Azkaban men nu har han lyckats fly och många tror att han är ute efter Harry Potter. Hogwarts bevakas av dementorer, Harry får privatlektioner av professor Lupin och medan resten av skolan får ge sig iväg till Hogsmeade på utflykt, får Harry tag i en mycket speciell karta över skolan.

Omdöme:
Som jag skrev längst upp blir böckerna mörkare och mörkare och det märks främst genom mycket prat om Voldemort, dementorerna och att Azkaban och Sirius Black är inblandade. Jag tycker dock att Rowling har gjort detta på ett lugnt sätt så att man som läsare får chans att följa med. Det finns vissa författare som gärna hastar sig fram till det mest spännande eller så, men Rowling gör det i en lagom takt och det gillar jag.

Karaktärerna kan man ju verkligen inte klaga på, även om jag stör mig något ofantligt på professor Trelawney i den här boken. Minns inte att jag gjorde det när jag såg filmen men irriterande är hon i alla fall! Att Sirius Black är med i denna boken gav väl också en liten extra skjuts, eftersom jag tycker att det är en spännande karaktär och relationen mellan honom och Harry är väldigt speciell.

Kort och gott – en mycket bra bok som bör läsas!

Mitt betyg: 5/5

Tidigare böcker i serien:
Harry Potter och de vises sten
Harry Potter och hemligheternas kammare

5 reaktioner till “Harry Potter och fången från Azkaban

  1. Har läst den här boken 8ggr! ;) haha Det var min favorit när jag var yngre,.. (ska tillägga att det var innan 5-7 kom ut, de böckerna har jag bara läst 1ggr vardera..)

  2. Harry Potter in my <3 Har läst böckerna på svenska och engelska 23 gånger styck, sett filmerna tusen gånger om, beroende..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s