Svart eller vitt?

Jag har funderat lite på att ge Twilight en chans. Anledningen till att jag inte har varit intresserad tidigare är dels för att jag avskyr Kristen Stewart (dock finns ju inte hon i böckerna ;)), dels för att det blev Twilight-hysteri och dels för att jag har känt sisådär inför vampyrer tidigare. Nu har jag dock läst någon vampyrbok då och då och faktiskt insett att det kanske inte är så löjligt ändå!

1904233910

Jag började kika på lite böcker och blev nästan kär i de vita omslagen men problemet där är att första boken inte verkar finnas så i så fall får jag köpa boxen med alla böckerna på en gång och det är ju jäkligt trist om jag inte gillar dem då. De svarta omslagen är också snygga men känns inte riktigt lika unika. Jag vet i alla fall att jag vill läsa dem på engelska.

Vet ni vart jag kan hitta första boken med vitt omslag? Eller hur hade ni själva gjort? Ska jag läsa dem?

17 reaktioner till “Svart eller vitt?

 1. De vita omslagen är ju vackra & mer originella (jag menar, hur ofta ser man egentligen helvita böcker i bokhandeln?), så om jag var du skulle jag välja dem. Men ifall du inte hittar 1a boken separat så kan ju ett alternativ vara att låna första boken på biblioteket, skulle du älska dem så kan du ju köpa boxen direkt då :)

 2. Om du inte gillar de kan du ju sälja de :) Och jag röstar på de vita för som du sa de är ju mer unika och dessutom snygga! Sen är ju frågan de, vita kommer ju verkligen sticka ut i bokhyllan och det är ju twilight hehe

 3. Jag tycker att du ska läsa om du är nyfiken, jag läste första delen för att fatta vad det var mina elever pratade så mycket om. Jag är väl inte så kritisk som många verkar vara, men jag tyckte inte att det var en bok för mig. Därmed inte sagt att de är dåliga. Låna den första om du inte vill lägga ut pengarna.

 4. Oj, de vita har jag missat! Jag lånade allihop från biblioteket först och läste (och de är otroligt mycket bättre än filmerna), och eftersom jag gillade dem så mycket så beställde jag allihop på en gång sen. Så jag skulle nog tipsa att låna dem först! Då slipper du känna ångesten över att ha köpt flera böcker som du inte ens gillade, ifall du inte skulle gilla dem.

 5. Tycker absolut att du ska ge böckerna en chans! Jag var väldigt skeptisk för några år sen, men jag köpte hem första boken med noll förväntningar och blev helt fast. Vet ännu inte idag varför, men det är något i den som biter sig fast och vägrar släppa taget. Snabbt därefter klickade jag hem tvåan och trean och sträckläste och sen fick jag vänta lite innan sista delen kom. Oavsett vad man tycker och tänker om Twilight och hysterin som följt så tycker jag att det är en speciell läsupplevelse som jag inte velat vara utan :)
  Har inte koll på de vita omslagen, men det är ju klart snyggast om du kan få tag på matchande.

 6. Hej hej Nilma :) De vita omslagen är sååååå fina :) Jag fick dessa av en vän, han hade fått dem på något event. Men jag såg att de tidigare fanns att beställa en och en på CDON. Så testa där :) Lycka till :)

 7. köpte de vita på bokrean förra året och de är helt fantastiskt snygga med de röda sidorna, så de röstar jag absolut på!!:)

 8. Sv: Du kan vara helt lugn, jag har beställt den utgåvan fast som separata böcker, och den har röda sidor :)

  Ja, visst är det löjligt? Tycker inte heller den är lika bra som första, men absolut helt okej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s