En smakebit på søndag: Dracula

6473057481_ce462009e6_o

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag bland annat “Dracula” av Bram Stoker och här kommer min lilla smakbit av den;

dracula

Jag var rädd för att öppna ögonen, men jag kikade mellan ögonfransarna och kunde se perfekt. Den ljusa flickan föll ner på knä och böjde sig över mig, nästan lystet. Det fanns en behärskad vällust hos henne som var både upphetsande och motbjudande, och när hon böjde halsen slickade hon sig faktiskt om läpparna som ett djur, tills jag kunde se fukten glimma på de purpurröda läpparna och på den röda tungan när den for över de vita vassa tänderna. Längre och längre ner sänkte hon huvudet tills läpparna strök förbi min mun och haka och närmade sig min strupe. s.56

7 reaktioner till “En smakebit på søndag: Dracula

  1. Sv: Ja, det trodde jag också först när jag läste den, men sen kollade jag upp resten av serien :) Har dock fortfarande bara läst första boken :)

  2. Nog för att Dracula är den typ av vampyr som jag tycker lite bättre om, men nej, Tittade på filmversionen från 1992 och lyckades faktiskt somna :)

  3. Bram Stoker’s Dracula er en fantastisk bok :-) Til og med for meg som ikke liker vampyrer. (Filmen er også fin) :-)
    Ha en fin søndag!

  4. Så bra smakebit, spennende! Holdt på å lese Dracula, men så måtte den inn på biblioteket igjen. Men skal gjøre ett nytt forsøk. En virkelig god bok da! :) Ha en fin søndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s