Sagan om de två tornen – Första veckan

Precis som i juli när vi läste Sagan om Ringen tillsammans så ska jag varje söndag uppdatera er om senaste nytt i boken. Om ni ej vill läsa om handlingen i Sagan om de två tornen bör ni ej fortsätta läsa. De som håller i läsutmaningen är Anna och Emelie.

Vad har då hänt i den första delen? (ca 150 sidor in)
Boken tar vid precis där första boken lämnar oss och ett horn ljuder över dalen. Boromir är i nöd men Aragorn hinner inte fram utan hittar honom genomborrad av orchpilar. Innan han dör berättar han att orcherna tog tillfånga Merry och Pippin och band dem. Aragorn, Legolas och Gimli bestämmer sig för att försöka jaga ikapp dem och följa spåren de gjort men det är inte lätt till fots. Efter några mil möter de Rohans ryttare med Éomer i täten och ser en chans att be om hjälp. Till en början visar de sig väldigt ovilliga men till slut lånar Éomer dem hästar att färdas på. Samtidigt ser Merry och Pippin sin chans att fly från orcherna när de börjar kriga mot varandra. De ger sig av rakt in i skogen Fangorn där de träffar på en gammal ent, Lavskägge. Lavskägge tar väl hand om de bägge hoberna och tillsammans med de andra enterna bestämmer de sig för att kämpa mot de onda krafterna som drar in.

lord-of-the-rings-the-two-towers-merry-pippin

Aragorn, Gimli och Legolas tar sig i rätt riktning men när de väl kommit in i Fangorn kommer en gammal gubbe gåendes. De riktar sina svärd och pilar mot honom i tron att det är Saruman men det blir en glad överraskning när Gandalf visar sitt ansikte. De tre berättar allt som hänt sedan de skiljdes från Gandalf och Gandalf i sin tur berättar vad som hände honom. Därefter ger de sig av mot Rohans konung Théoden.

tmb_4970_480

Vad tycker jag om boken såhär långt?
Det är väl egentligen ingen överraskning att jag älskar den här boken också! Nu börjar det dessutom hända mer och mer saker. Jag blir också mer intresserad av annan fantasy i samma stuk och det säger ju en hel del. Det ska bli jätteroligt att fortsätta den här lilla läsutmaningen och dessutom har både Emelie och Anna frågor på sina bloggar varje söndag som man ska besvara om man vill ha chans att vinna.

3 reaktioner till “Sagan om de två tornen – Första veckan

  1. Jag har sett vad som är fel på min design nu men har inte en susning om hur jag ska fixa det, Google har inte hjälpt särskilt mycket heller… I värsta fall får jag byta igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s