Nya tider på Flanagans av Åsa Hellberg

Frankie älskar att driva hotell. Det gör inget att hennes syster, skådespelerskan Billie, fokuserar på filmkarriären och är långt borta. Om bara Frankie har sin familj och teamet på Flanagans vid sin sida kan hon utföra mirakel. Men när hennes äktenskap spricker öppnas dörren till något Frankie har begravt djupt inom sig. Livet kraschar och det blir plötsligt tydligt att hon inte längre klarar sig på egen hand.

För Billie kommer ropet på hjälp olägligt. Hon har precis landat filmrollen som alla stjärnor och konkurrenter vill ha, har flyttat till New York och är vilt förälskad. Världen ligger öppen för henne. Men hur säger man nej till en älskad syster?

Tänk vad skönt det kan vara ibland att komma tillbaka till en känd miljö med karaktärer och relationer man redan känner till, inte minst i en lässvacka. Den här serien har jag tyckt om sedan början och egentligen hade jag önskat att den fortsatte men det här är alltså avslutningen.

Precis som i de tidigare böckerna får vi följa två starka kvinnor som har fått ta över Flanagans. I det här fallet är det Billie och Frankie (från förra boken) som har vuxit upp och äger hotellet men medan Billie satsar på en skådespelarkarriär i USA är det Frankie som driver hotellet. Störst fokus ligger givetvis på dessa kvinnor där vi både får ta del av svårigheterna att driva ett hotell men också möta alla nackdelar med skådespelaryrket. Andra karaktärer får dock också ta plats, exempelvis Pierre som i en stor del av boken ändå är en stöttepelare till Frankie.

Boken är både lättsam och berörande. Det går snabbt att läsa samtidigt som att det är mycket sorgligt som händer. Tragedier dras upp till ytan och bearbetas medan nya saker händer. Det finns vissa verklighetskopplingar i boken och de uppskattar jag.

Överlag är det svårt att inte skriva för mycket när det gäller den sista boken i en trilogi men gillar ni den här typen av böcker tror jag definitivt att denna serie kan falla er i smaken. Jag rekommenderar starkt att ni börjar från början för att få med all fakta längs vägen och förstå alla relationer.

Tack till Forum för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Åsa Hellberg
Serie: Flanagans #3
Utgivningsår: 2021
Förlag: Forum
Utläst: 12 september 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare böcker i serien:
Välkommen till Flanagans (Flanagans #1)
Kvinnorna på Flanagans (Flanagans #2)

Andra som bloggat om boken:
Lottens Bokblogg | Malins Bokblogg |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s