Cold Case: Skärseld av Tina Frennstedt

En mordbrännare sätter skräck i de boende på Österlen. På offrens utbrända hus hittar polisen siffror som man tror förövaren målat dit, och en överlevande kvinnas berättelse ger kriminalinspektör Tess Hjalmarsson en flashback till ett fall hon misslyckats med i början av sin karriär. Tillsammans med kollegan Marie Erling och profileraren Carsten Morris jagar Tess en gärningsman besatt av hämndbegär. Snart hotas även Tess egen trygghet tillsammans med den nya kärleken i huset på Österlen. Det förflutna har kommit ikapp henne och hon själv verkar stå på mordbrännarens lista. 

Jag har tyckt bra om de två första delarna i den här serien så när denna kom var det inget snack om att jag skulle läsa den och jag blev inte besviken.

När det kommer till karaktärerna följer vi främst Tess. Hon har nu flyttat ihop med sin flickvän Sandra men det är allt annat än lätt med tanke på Sandras ex. Tess känner sig iakttagen men är det exet som spökar? Sandra figurerar mest som en bikaraktär här och vi får inte lära känna henne så mycket mer. Tess parhäst Marie är givetvis också en del av utredningen men tampas samtidigt med privata problem.

Samtidigt som vi får följa bränderna på Österlen blir vi även mer bekanta med en pojke som bodde hos Tess en kort stund som barn. Han har idag blivit vuxen men fallen ser ut att hänga ihop på något vis. Utredningen är spännande att följa och det är först mot slutet jag börjar gissa vem som kan vara skyldig. Överlag skulle jag dock säga att den här boken fokuserar mer på relationer och privata vendettor än på utredningen men det gör mig faktiskt inget. I och med det lär jag känna både Tess och Marie ytterligare. Jag hade dock önskat lite mer av Carsten Morris.

Boken går snabbt att läsa och har lagom långa kapitel, vilket skapar ett flyt i läsningen. Jag är hela tiden nyfiken på vad som komma skall. Jag ser fram emot att läsa fler delar i den här serien.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Tina Frennstedt
Serie: Cold Case #3
Utgivningsår: 2021
Förlag: Forum
Utläst: 12 september 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare böcker i serien:
– Cold Case: Försvunnen (Cold Case #1)
Cold Case: Väg 9 (Cold Case #2)

Andra som bloggat om boken:

En reaktion till “Cold Case: Skärseld av Tina Frennstedt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s