Kokain av Pascal Engman

Engman_Kokain_Cover-scaledEn våldsam dödsskjutning på öppen gata försätter de boende i Järva i skräck. Vad blir nästa drag i kriget mellan de rivaliserande förortsgängen Vargarna och YBT? I skuggan av våldet tvingas butiksinnehaverskan Fatou Diop gång på gång att vända bort blicken av rädsla. Men någonstans går gränsen för hur mycket en människa kan svälja utan att göra motstånd.

Polisinspektör Vanessa Frank kopplas in i mordutredningen och finner sig mitt i en brinnande gänguppgörelse där allt verkar handla om kokainet. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonåriga Celine visar sig hennes nya sårbarhet bli den största utmaningen för utredningen.

Pascal Engman gör mig aldrig besviken och på kort tid har han blivit en av mina favoritförfattare. Till stor del beror det på drivet i hans böcker, hans sätt att skriva och karaktärerna som man inte kan låta bli att fastna för.

I den här boken var det först och främst ett riktigt bra ämne, aktuellt som vanligt i Pascals böcker och något som jag har reflekterat över mycket på sistone. Vi bor ändå på ett tryggt ställe men framför allt knarket kommer närmre och närmre. Gängmiljön upplever jag som realistisk, även om jag vet noll om sådant. Faktum är att det var fler saker i boken som gjorde mig lite extra nyfiken som jag googlade vidare på.

När det kommer till karaktärerna träffar vi såklart Vanessa Frank igen. Det är en karaktär som jag tyckte växer för varje gång jag läser om henne och relationsutvecklingen mellan henne och Celine är så intressant att läsa om. Nicolas har seglat upp som lite av en favorit hos mig. Han är verkligen osjälvisk och hjälper andra mer än han hjälper sig själv. Det borde finnas fler som honom.

I dessa tider tyckte jag också att det var intressant att en av karaktärerna blivit smittad av covid-19, och att det dessutom hade varit ganska allvarligt. Det blir på något vis mer verklighetsförankrat.

Spänningen fanns verkligen där genom hela boken. Det hände något nytt hela tiden och sidorna flög fram. Jag gillar det lite råa i Pascal Engmans sätt att skriva och ibland jämför jag det med exempelvis Stefan Ahnhem. Den här boken var precis lika bra som de andra i serien, om inte bättre. Har ni ännu inte hittat till den här serien rekommenderar jag er verkligen att plocka upp första delen.

Stort tack till författaren för att jag fick möjlighet att förhandsläsa den här boken!

Mitt betyg: 5/5

Författare: Pascal Engman
Serie: Vanessa Frank #4
Utgivningsår: 2021
Förlag: Bookmark Förlag
Utläst: 27 mars 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
– Eldslandet (Vanessa Frank #1)
– Råttkungen (Vanessa Frank #2)
Änkorna (Vanessa Frank #3)

Andra som bloggat om boken:

2 reaktioner till “Kokain av Pascal Engman

  1. Pingback: X av Pascal Engman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s