Årets bästa böcker 2021

Vi är några dagar in på år 2022 och det har blivit dags att lista årets bästa böcker 2021. Under 2021 läste jag 82 böcker och här nedan ser ni de fem bästa från året, utan inbördes ordning. Den kursiverade texten under titeln är ett utdrag från mina recensioner och vill ni läsa hela recensionen eller är nyfiken på att veta mer kan ni bara klicka på titeln så kommer ni direkt till min recension.

De bästa böckerna jag läste 2021 var:

Älskade barn av Ashley Audrain (2021)
”Berättelsen rörde upp väldigt mycket känslor hos mig och det fanns mycket att diskutera, bland annat agerandet av ett barn. Kan ett så litet barn vara grymt och manipulativt? Scenen som utspelar sig på lekplatsen får mig att fundera både en och två gånger och det efterföljande ”mamma, kan vi köpa något gott?” etsar sig fast rejält.”

Kokain av Pascal Engman (2021)
”Spänningen fanns verkligen där genom hela boken. Det hände något nytt hela tiden och sidorna flög fram. Jag gillar det lite råa i Pascal Engmans sätt att skriva och ibland jämför jag det med exempelvis Stefan Ahnhem. Den här boken var precis lika bra som de andra i serien, om inte bättre.”

Amerikansk jord av Jeanine Cummins (2021)
”Boken fångade mig direkt och höll mig sedan i ett krampaktigt tag hela vägen. Den fick mig nyfiken på olika saker som jag sedan ville ta reda på mer om, t.ex La Bestia. Jag hade väldigt dålig koll på detta innan så jag uppskattar att boken lärt mig något.”

Grown av Tiffany D. Jackson (2020)
”Jag fastnade ganska omgående i den här boken och den påverkade mig verkligen. Författaren skriver på ett bra sätt och språket flyter på. Jag rycks med på samma sätt som Enchanted gör när hon får vara med om alla dessa saker, men lider också med henne.”

Alla ljuger av Camilla Grebe (2021)
”Grebe har som vanligt ett mycket bra språk och boken är både lätt- och snabbläst. Kapitlen flyger förbi och spänningen håller i hela tiden. Det är så spännande att följa allt från försvinnandet till polisarbetet, hur snacket går och hur familjen mår och agerar.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s