Alla ljuger av Camilla Grebe

9789146236559Maria är lyckligt lottad. Hon trivs med sitt jobb, hon älskar sin son, sin nye man Samir och – oftast – bonusdottern Yasmin. Men när Yasmin försvinner och Samir anklagas för att ha dödat sin dotter rasar Marias tillvaro. Inte kan väl någon mörda sitt eget barn?

Camilla Grebe hör numera till de författare som jag har stenkoll på och när de kommer med nya böcker är jag inte sen att köpa dem. ”Alla ljuger” landade hemma hos mig för några veckor sedan och det var perfekt läsning till årets påskläsutmaning.

Boken börjar riktigt bra och med stor spänning. En mystisk händelse och ett försvinnande drar genast igång en utredning och pusselbitarna börjar läggas. Vi får följa en familj bestående av Maria, Samir, Yasmin och Vincent i ett första skede och får bekanta oss med dem som karaktärer. Samir och Yasmin som delvis brottas med sina rötter i Marocko och Frankrike men även ett trauma som hände några år tidigare, Marias kämpande med sonen och Vincent som har downs syndrom. Det tog ett tag innan jag förstod hur den här boken kopplades ihop med de föregående i serien Flickorna och mörkret men efter ungefär halva boken fick jag mitt svar.

Boken är skriven ur flera olika perspektiv, både familjemedlemmars men även polisen Gunnar som var med då för tjugo år sedan när allt hände och även är aktiv inom polisen även i nutid. Gunnar har för övrigt ett trassligt förflutet som han känner stor skuld över och det får vi som läsare följare lite grann.

Grebe har som vanligt ett mycket bra språk och boken är både lätt- och snabbläst. Kapitlen flyger förbi och spänningen håller i hela tiden. Det är så spännande att följa allt från försvinnandet till polisarbetet, hur snacket går och hur familjen mår och agerar. Det här kan mycket väl vara den bästa bok jag har läst av Camilla Grebe.

Mitt betyg: 5/5

Författare: Camilla Grebe
Serie: Flickorna och mörkret #5
Utgivningsår: 2021
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utläst: 3 april 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare lästa böcker i serien:
– Älskaren från huvudkontoret (Flickorna och mörkret #1)
– 
Husdjuret (Flickorna och mörkret #2)
– Dvalan (Flickorna och mörkret #3)
Skuggjägaren (Flickorna och mörkret #4)

Andra som bloggat om boken:
Karins Boktips | Ljudboksbloggen | Breakfast Book Club | Och dagarna går… | Hyllan

2 reaktioner till “Alla ljuger av Camilla Grebe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s