Min blogghistoria

Jag vet inte om jag någonsin har pratat om min blogghistoria, eller hur det hela egentligen började. Jag minns knappt själv för det var så oerhört länge sedan men på en lektion på gymnasiet 2005 skapade jag min första blogg. Jag minns att jag hade en klasskompis bredvid som satt som ett stort frågetecken och undrade dels vad jag höll på med, men också vad jag skulle med en blogg till. Ja, vad ska man med en blogg till? Det är för övrigt helt galet att jag nu har bloggat i sexton år.

Jag har mestadels skrivit om vardagliga händelser och haft vardagsbloggar men jag har också haft väldigt nischade bloggar. Jag har skrivit om mat (dömt att misslyckas!), träning (gick faktiskt ganska bra) och film/TV (mest för att hålla koll på vilka serier jag tittade på och även föra någon typ av diskussion med mig själv kring varje avsnitt. Nörderi på hög nivå!) bland annat men ingen blogg har blivit lika populär och varit med lika länge som den här – bokbloggen. Den startade jag i januari 2012 och den fyller alltså 10 år om mindre än ett år. Jisses! Att det skulle bli en bokblogg var nu i efterhand solklart eftersom det är ett intresse som funnits med mig sedan barndomen. Det har också växt och växt med åren.

Genom bloggandet har jag varit med om en hel del. Jag har fått vara en del av helt ny bloggportal, som redaktör. Jag har fått recensera både produkter och numera böcker och därmed hittat många favoriter. Jag har skapat fina relationer med både andra bloggare, författare och människor inom förlagsbranschen. Jag har besökt bokmässan årligen, Feelgoodfestivalen och andra bokliga event. Jag har varit med i tidningen med anledning av mitt bloggande.

20180930_11541320190810_140018

Vad som har hänt på Nilmas Bokhylla sedan starten kan ni bland annat läsa er till i det här sammanfattande inlägget men det har varit många utmaningar, funderingar kring varför vi läser mindre och mindre för våra barn samt tävlingar och julkalendrar där mängder av böcker har tävlats ut till er följare.

Jag hoppas att jag kommer att fortsätta blogga i många år till, trots att bloggandet verkligen minskat i popularitet till förmån för Instagram och Youtube.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s