Ett decennium är till ända

Det är inte bara så att det snart är ett nytt år, 2020, utan det är också sa att 10-talet snart är över och därmed är också ett helt decennium till ända. Bloggen har funnits sedan 2012 så jag tänkte helt sonika sammanfatta lite vad som har hänt sedan dess.

Självklart har otaliga böcker lästs och ungefär lika många recensioner skrivits. Ungefär 605 böcker har jag läst under dessa år och det känns så galet mycket. Böcker som har recenserats och fått högt betyg av mig genom åren är exempelvis Eldvittnet, Helena, Drömbokhandeln, Grannen, The Martian, Flat-Out Love, Förbannade kärlek, Skendöda, Lazarus, Villa Havsbris och Råttkungen. Något som verkligen märks är att mina recensioner har förlängts och utvecklats med åren, vilket såklart är roligt att se och titta tillbaka på.

Utmaningarna på bloggen har kommit och gott, en var exempelvis att läsa nordiskt och en annan att läsa jorden runt. Jag har varit med i flera boktolvor och kaosutmaningar samt lite andra utmaningar som dykt upp under tidens gång. Jag har också ställt mig frågor som ”läser vi för lite för våra barn?” och ”är romance bara samma samma?”.

I december 2012 hade jag för första gången en julkalender på bloggen, något som följdes upp 2013 och 2017. Dessutom har jag ju haft en hel del andra tävlingar på bloggen.

Jag gjorde en liten serie av Bibliotek i Sverige, där jag åkte runt och fotograferade och spanade in olika bibliotek.

Jag har läst en del kurser i litteraturvetenskap genom åren, moderna kriminalromaner sommaren 2012 och barn- och ungdomslitteratur samt romance sommaren 2018. Alla tre kurserna var väldigt lärorika och spännande och de har hjälpt till att öppna upp mitt läsande en smula.

Författarintervjuer har jag också gjort en hel del dessa år, exempelvis med Marissa Meyer, Jens Lapidus, Camilla Grebe, Jussi Adler-Olsen, Simona Ahrnstedt och Lina Bengtsdotter. Ni hittar samtliga intervjuer här och fler kommer.

Bokmässan har jag hunnit med 2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018 och 2019 och där har jag bland annat träffat på Hanne-Vibeke Holst, Jussi Adler-OIsen, Jojo Moyes, Pascal Engman, Emelie Schepp, Sophie Kinsella m.m. Jag har också besökt bokrean varje år sedan 2012. 2019 var jag även iväg på Feelgoodfestivalen i Mariefred och det var troligen inte sista gången.

Om jag får gissa kommer bloggen nog att fortsätta i ungefär samma stuk. Det blir recensioner, intervjuer, boknyheter och event uppblandat med lite annat smått och gott.

En reaktion till “Ett decennium är till ända

  1. Pingback: Min blogghistoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s