Är romance bara samma samma?

Man reflekterar och analyserar ganska mycket när man läser kurser i litteraturvetenskap, oavsett vad de handlar om egentligen. Som jag har skrivit tidigare pratas det ju en del om romance och dess dåliga rykte och en del av motståndet till genren verkar ligga i att det är ”samma samma” hela tiden. Att det liksom inte skulle ligga något i romanceböcker utan bara en massa blaj. Till viss del kan jag förstå detta och jag tror också att masspubliceringen förstört lite för genren men samtidigt – är inte deckare samma samma? Precis som romanceböcker följer deckare ofta en speciell jargong. Och se på fantasy för barn och ungdomar efter The Hunger Games. Har inte det varit samma samma?

Nej, jag tycker definitivt att romance har ett oförtjänt rykte om sig och fler borde absolut läsa romance! Jag kan tipsa er om allt från Frida Skybäck till Simona Ahrnstedt till Jenny Colgan och Sophie Kinsella. Det är en ruskigt bred genre med något för alla så våga prova! VÅGA PROVA!

En reaktion till “Är romance bara samma samma?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s