Dags för nordiskt!

Jag har fått nys om en nordisk utmaning som startade redan i höstas men eftersom jag då inte hade denna bloggen har jag inte upptäckt utmaningen förrän nu! Den går ut på att läsa nordiska böcker inför Bokmässan i år som har tema nordiskt. Utmaningen kommer först från Dantes Bibliotek (tror jag) och har sedan figurerat på en massa andra bloggar. Eftersom det är för sent att delta i utmaningen kommer jag att utmana mig själv istället med att helt enkelt läsa nordiska författare, och tilläggas bör då att jag faktiskt aldrig har läst någon innan (inte som jag kommer ihåg i alla fall).

Nedan följer de böcker jag vill läsa men jag har inte satt något ”måste”, då det är mycket annat som ska hinnas med också men målet är att läsa alla. Vartefter böckerna är lästa kommer jag att stryka dem här så man lätt kan se hur det går.

Norge
Karin Fossum – Jag kan se i mörkret
Renate Nedregård – Mirakel
Jo Nesbø – Huvudjägarna
Beate Grimsrud – En dåre fri

Finland
Maria Turtschaninoff – Underfors
Märta Tikkanen – Män kan inte våldtas

Danmark
Gretelise Holm – Paranoia
Sara Blaedel – Aldrig mera fri
Jussi Adler-Olsen – Kvinnan i rummet
Hanne-Vibeke Holst – Kronprinsessan

Island
Jón Kalman Stefánsson – Himmel och helvete
Arnaldur Indriðason – Glasbruket

9 reaktioner till “Dags för nordiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s