Lördag på mässan

Då var det dags för ett lite sammanfattande inlägg om lördagen på bokmässan. Jag hade med mig Lotta denna dag och fokuset var mestadels Crimetime, men även författarsamtal och signeringar.

Vi började dagen med seminariet ”Husgudar” där Lars Kepler och Mons Kallentoft i ett samtal med Yukiko Duke diskuterade skrivandet och vart de finner sin inspiration. Kepler är pseudonym för det gifta paret Alexandra och Alexander Ahndoril och de diskuterade hur de lägger upp sitt arbete sinsemellan och berättade även att de har lagt in lästid på agendan för att inte tappa det. Kepler är ju en favorit här hemma så jag väntar med spänning på nästa del om Joona Linna. Kallentoft har skrivit en bok i en helt ny serie och jag blev faktiskt lite nyfiken på den också.

Vi följde upp det med seminariet ”Stanna kvar eller gå?” med Mari Jungstedt, Karin Alfredsson och Lina Bengtsdotter. Det leddes av Görrel Espelund och handlar om den relation författarna har till sina karaktärer. Det blir såklart ett speciellt band men samtidigt kan det kanske vara skönt att förnya sig? Alla tre har skrivit serier men har även skrivit nya serie eller fristående böcker.

Medan vi intog lunchen stod vi även och lyssnade lite smått på Lucy Diamond. Många hade tagit sig till Feelgoodscenen men det var roligt att se.

Vi gick tillbaka till Crimetime och lyssnade på ett seminarium med Pascal Engman, Anders Roslund och Pekka Heino som handlade om att arbeta ensam eller i par. Båda författarna har skrivit böcker själva och tillsammans med någon annan. Blir det enklare eller är det rent av svårare? Går det snabbare?

Vi träffade Marian Keyes i Storytels monter och fortsatte sedan med att lyssna på ett författarsamtal med Sofie Sarenbrant. Hon pratade lite om sina olika serier och om skrivandet i allmänhet.

Därefter blev det en sväng till Lind&Cos monter där Tove Alsterdal pratade om sina böcker, gamla som nya. Väldigt intressant och jag blev ännu mer pepp på att läsa Slukhål!

Vi gick via Jussi Adler-Olsens signering till Crimetime och ett scenprogram med Emelie Schepp och Sara Blædel som var döpt till ”När det förflutna kommer ikapp”. De pratade om Emelie Schepps huvudkaraktär Jana Berzelius och livet som kommer ikapp henne samt Sara Blædels huvudkaraktär Louise Rick som har ett gemensamt förflutet med ett offer.

Slutet av dagen bjöd på prisutdelning av Crimetime Award 2022 men det kan ni läsa mer om här. Sist men inte minst var jag också inbjuden till Norstedts spänningsmingel näst högst upp i tower 3 på Gothia Towers. En hisnande utsikt, mycket trevliga samtal och gott tilltugg bjöds vi på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s