Eldvittnet

Titel: Eldvittnet
Författare: Lars Kepler
Utgivningsår: 2011
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling:
På ett vårdhem på landsbygden mördas en av flickorna och kvinnan som har jour den natten. All bevisning tyder på att en annan av flickorna har begått morden men hon rymde samma natt från boendet. Mitt i allt ringer ett medium upp polisen och de vägrar ta henne på allvar, trots att hon sett mordvapnet. Kriminalkommisarien Joona Linna utreds internt och får inte annat än observera händelseutvecklingen men han tror inte att flickan har mördat dem och gör allt för att kunna bevisa det.

Omdöme:
Precis som Keplers tidigare böcker håller boken en hög nivå rakt igenom och är kanske den bästa av alla tre. Hur som helst är den spännande mest hela tiden, en riktig bladvändare. Personerna i boken känns äkta och det finns en historia bakom som man till viss del får ta del av, men till viss del inte (vilket bara gör det mer spännande). I slutet kan man koppla ihop detaljer med början av boken och får plötsligt svar på sina frågetecken samtidigt som slutet är så spännande att man knappt kan vänta till nästa bok kommer.

Mitt betyg: 5/5

Andra böcker i samma serie:
Hypnotisören, 2009
Paganinikontraktet, 2010

6 reaktioner till “Eldvittnet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s