Drömbokhandeln

Titel: Drömbokhandeln
Författare: Laurence Cossé
Utgivningsår: 2012
Förlag: Sekwa Förlag
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

En recensionsbok från Sekwa Förlag, läs mer här!

Handling:
Ivan har ett särskilt intresse för litteratur och arbetar i en bokhandel när han stöter ihop med Francesca. Hon föreslår att de tillsammans ska öppna en bokhandel men inte vilken som helst utan en som enbart säljer bra romaner. För att utse dessa romaner väljs en hemlig kommitté ut som var och en får skriva listor på de romaner de tycker bör finnas med i sortimentet. Bokhandeln blir till en början en riktig succé men snart visar media sitt ogillande och sin avundsjuka och menar att ingen kan bestämma vad en god roman är.

Omdöme:
Känslan när jag först läste om den här boken var att jag skulle tycka om den och det gjorde jag också, eller nej, jag älskade den! Omslag, format, berättelsen, bokhandeln, karaktärerna, författaren och ja, rubbet. De fyra första kapitlen fick mig att känna mig lite som i en kriminalroman men kort därefter förstod jag varför. Det är så mysigt och spännande att få följa uppbyggnaden av en bokhandel på det här sättet och dessutom en så speciell bokhandel. Flera gånger gick jag och tänkte på hur det hade varit att ha sin egen bokhandel i Frankrike, där det enbart finns goda romaner.

Den enda pyttelilla nackdel jag kan se är att den är ganska lång, 457 sidor, och att man på vissa ställen kanske hade kunnat skära ner ett par sidor men å andra sidan så går det av bara farten och man märker det egentligen inte.

Om man vill kan man diskutera boken, nominera sin drömbokhandel och dylikt på Drömbokhandelns webbplats, Facebooksida eller på Twitter.

Mitt betyg: 5/5

5 reaktioner till “Drömbokhandeln

  1. Den låter verkligen jätteintressant. Jag kikade på den häromdagen men vill läsa den på franska. Verkar vara lite knepigare att få tag i dock, men jag får leta vidare :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s