Välkommen till Evigheten av Camilla Grebe

Lykke Andersen – redaktör, författarhustru, tonårsmamma och, enligt omgivningen, inte ett spår våldsam – står anklagad för mord. Vad har hänt på familjens idylliska gård? Har det att göra med det som skedde där åtta år tidigare? Och varför vägrar Lykke att tala med någon annan än kriminalkommissarie Manfred Olsson?

Camilla Grebe hör till det absoluta toppskiktet i Sverige när det kommer till deckare, enligt mig, så när jag såg att en ny bok var på gång kunde jag knappt bärga mig. Jag har bara läst den här serien av författaren men jag tycker att alla böcker i serien har hållit en hög kvalitet och det gör mig i sin tur nyfiken på hennes tidigare böcker.

I den här boken blir vi som läsare mer eller mindre inkastade i Lykke Andersens liv. Det är en stark start och vi får sedan bit för bit ta del av historien kring hur hon hamnade där hon hamnade. Boken är uppdelad på då- och nutid och genom det får vi veta mer om vad som hände för ett par år sedan men även vad som har hänt i nuet. Det handlar mycket om vad som händer innanför den putsade fasaden och man ställer sig frågan om allt verkligen är vad det ser ut att vara.

Boken är spännande och det är intressant att följa med i nystandet av fallen. Vi får även en inblick i förlagsvärlden, vilket jag alltid uppskattar. Böcker som delvis handlar om böcker kan väl aldrig bli fel? Dessutom ges lite utrymme för mysteriet med det slutna rummet, kanske en blinkning till den klassiska kriminalromanen.

Böckerna i serien är fristående men vi möter samma huvudkaraktärer. Här är det Manfred Olsson som får avbryta sin semester för att Lykke Andersen efterfrågat just honom. Vi får en liten bit av hans privatliv och vad som har hänt sedan sist men fokuset ligger ändå på fallet.

Eftersom böckerna är fristående kan ni börja med den här men jag rekommenderar hela serien varmt. Camilla Grebe fortsätter att imponera på mig!

Tack till Wahlström & Widstrand för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Camilla Grebe
Serie: Flickorna och mörkret #6
Utgivningsår: 2022
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utläst: 27 mars 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare lästa böcker i serien:
– Älskaren från huvudkontoret (Flickorna och mörkret #1)
– 
Husdjuret (Flickorna och mörkret #2)
– Dvalan (Flickorna och mörkret #3)
– Skuggjägaren (Flickorna och mörkret #4)
Alla ljuger (Flickorna och mörkret #5)

Andra som bloggat om boken:
Och dagarna går… | Bokprataren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s