Twilight

De flesta bokbloggare jag följer har nog läst Twilight, men inte jag. Jag kände att det var dags och vad passade väl bättre när jag skulle ha vampyrtema i januari?

tw

Titel: Twilight
Författare: Stephenie Meyer
Serie: Twilight #1
Utgivningsår: 2010
Förlag: Atom
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON (annan utgåva)

Handling:
Bella Swan flyttar från sin mamma i soliga Phoenix för att bo med sin pappa i hålan Forks. Hon är inställd på det värsta men efter att ha spanat in Edward Cullen ändrar hon snabbt åsikt. Det är något särskilt med familjen Cullen som gör Bella nyfiken men vad är det?

Omdöme:
Jag har sett filmen och med tanke på hur den var hade jag inte särskilt höga förhoppningar på boken men, här är boken definitivt bättre än filmen. Den hade ett bra flyt och det gick snabbt att läsa. Jag kan inte påstå att Bella och Edward tillhör favoritkaraktärerna men de är inte heller så hemska som jag först hade trott. En favorit däremot är Alice Cullen.

Emellanåt kändes dock vissa saker lite väl orealistiska. Hennes kärlek till Edward går från 0 till 100 på typ två dagar. Och att han skulle vara vampyr var en väldigt snabb slutsats. Bortsett från detta var det en bra bok och jag är definitivt nyfiken på resten av serien.

Mitt betyg: 4/5

10 reaktioner till “Twilight

  1. har faktiskt inte heller läst twilight-böckerna, bortsett från den allra sista boken som jag läste mest för att jag var otålig och ville veta slutet på filmen, haha.. Men efter att ha läst den kan jag ändå tänka mig att läsa de andra. Den var faktiskt väldigt bra! Stor skillnad från filmen. :)

  2. Jag är inte alls svag för Bella och Edward. Jake är go men det är Alice och Jasper (Jasper! -yl-) som ligger mig varmast om hjärtat. Däremot tyckte jag faktiskt första filmen var den bästa, så lugn och genomtänkt mysig. Sen blev det för mycket specialeffekter och jag lessnade på Kristen och Rob. Trevligt att du gillade boken, hoppas resten passar dig lika bra :)

  3. Min dotter har alla böckerna av henne och hon läste ut ”Om jag kunde drömma” på 3 dagar. Hon kunde inte sluta läsa! Jag har inte läst någon av dem, men jag har ju sett filmerna. Känns inte lika lockande att läsa dem då, när man vet vad som händer – tyvärr! Har svårt för det, för mig är det spänningen om vad som ska hända härnäst när jag läser en bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s