Julkalendern 2013 – Lucka 11

11december

Idag är det dags för Tukan Förlag att sponsra julkalendern med ett exemplar av boken Gatukatten Bob av James Bowen, en rörande och upplyftande berättelse.

gatukatten-bobBeskrivning av boken:
När James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet hade han ingen aning om hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand i mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur. Ändå kunde James inte låta bli att hjälpa den slående intelligenta hankatten, som han snart döpte till Bob. Inom kort var de två oskiljaktiga och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr skulle komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna.

Tävlingsregler
– Vilken TV-julkalender tycker du har varit den bästa genom tiderna? Motivera kort!

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS ELLINOR ENGLUND!

67 reaktioner till “Julkalendern 2013 – Lucka 11

 1. Mysteriet på Greveholm är och har helt klart varit bäst. Den tittar jag ofta på än i dag tillsammans med dottern, som även hon älskar den. Den innehåller verkligen allt och lite till och får en alltid i stämning inför julen.

  Kram Sanna

 2. Mysteriet på Greveholm helt klart :-) För den innehöll allt en julkalender ska, och den passade alla åldrar! Och än idag tittar många på den, så det är nog inte bara jag som älska den :-)

 3. Absolut bäst är svårt. Pettson och Findus om jag måste välja, men det finns en hel del bra som går här hemma fortfarande
  Ronny & Julia, ALbert & Herbert, Sunes Jul. Årets julkalender är riktigt bra den med

 4. Jag tycker att den bästa julkalendern har varit Sunes jul… kan fortfarande se om den och skratta högt! Älskar pappa Rudolf!

 5. Den här boken vill jag gärna vinna. Min favorit är Trolltider. Det är den första jag minns att jag tittade på som barn och den har fastnat. Den hade som jag minns det precis allt.

 6. Utan kokurrens Sunes jul. Det var väl då som jag egentligen började bli medveten om julkalendrarna. Sunes jul är så fantastiskt rolig och den håller definitivt än – både för stora och för små. Jag säger bara papa Rune kokar knäck.

 7. Min favoritjulkalender måste vara mysteriet på greveholm, efter alla dessa år så håller den fortfarande och det måste ju verkligen säga något om dess kvalité!

 8. För mig är det definitivt Teskedsgumman, en julkalender som gick 1967. Den handlar om en gumma som lite då och då blir liten som en tesked. Hon hamnar ofta i lite kluriga situationer, men på något vis så fixade hon det hela. Älskade den!!!

 9. Helt klart sunes jul! Allt är så klockrent, barnen kan verkligen skådespela och man känner igen sig i så mycket. Min pa ppa hade kunnat vara Rudolf.

 10. Många har varit bra men Teskedsgumman var alldeles speciell kanske för att den var så otrolig.

 11. Kurt Olssons julkalender :) Roligt att det sänds julkalendrar som passar ALLA och inte en viss àldersgrupp.

 12. Sunes Jul är den bästa genom tiderna. Mina flickors halvsyster spelade Anna så det blev extra kul förstås. Vi bodde i dalarna på den tiden och de var i Orsa och spelade in några scener. Vi fick äran att hälsa på teamet där de bodde och jag som hade Peter Haber som min stora idol var överlycklig när jag fick hans Autograf :)

 13. Den jag tycker var allra bäst var Teskedsgumman! Den lät mig verkligen få behålla min fantasivärld som liten.. Skulle gilla den än i dag! ;-)

 14. Den bästa genom tiderna har enligt mig varit ”När karusellerna sover”. Jag var väldigt liten när jag såg den och jag antar att det gjorde den ännu mer magisk. Jag älskade att de var på Liseberg när det var stängt och så kommer jag speciellt ihåg en scen där de äter klubbor. Dessutom var den väldigt spännande och rolig! (men årets julkalender är grymt bra den också!)

 15. Oj, bästa är svårt men den jag definitivt kommer ihåg mest är Kurt Olssons julkalender. Kurt, Arne och Damorkestern är ju helt enkelt Kurt, Arne och Damorkestern. Har musiken från kalendern på LP (!) som fortfarande spelas till varje jul. Denna är tätt följd av Sune och en som hette Marias Barn eller ngt liknande…

 16. Det finns två Trolltider denna underbara underliga lilla historia som gick när jag var liten kan inte riktigt säga varför jag älskar den. Och så har vi Tjuvarnas jul en spännande och rolig historia påminner väldigt mycket om Oliver Twist

 17. Allrams höjdarpaket, den gillade jag fast jag hade hunnit bli vuxen men sladdis lillebror på 4 år gillade den oxå, Jag tycker det är bra när kalendern tilltalar så stor åldersgrupp som möjligt, sen att jag såg den varje morgon med lillebror gjorde kalendern extra bra :)

 18. Diselråttor och sjömansmöss. Anledningen är att det är den enda jag verkligen minns så därför misstänker jag att det också var den som var bäst ;)

 19. Då måste jag nog svara Mysteriet på Greveholm! Den har jag till och med tittat på flera gånger efter det. Den är rolig och spännande och kanske på gränsen till lite för läskig och så finns det mysterier. Alla bra ingredienser för en bra julkalender ;)

 20. Jag tycker att den bästa var mysteriet på Greveholm , just för att när jag var liten så gillade jag allt som handlade om slott och prinsessor. Julstämning till Max !! :)

 21. Många kalendrar har varit bra, men min favorit blir nog Dieselråttor & sjömansmöss. Den var rolig och spännande, men framför allt tror jag att jag älskade den för att det var den första kalendern som min son blev engagerad i. Att se honom vänta med spänning på fortsättningen, leka Trassel med trunken och Lucky Closette och bli så helt absorberad av en fantastivärld var helt fantastiskt.

 22. Den här har jag köpt i julklapp till min mamma. (: Hon älskar katter och läser gärna en bok om kvällarna. Jag hoppas det är en bra kombo?! (:

 23. Tomtemaskinen 1993 om Pettson och Findus
  Jag är svag för katter!
  ”Bibliotekskatten Dewey: en småstadskatt som älskades av hela världen” av Vicki Myron & Bret Witter är en annan kattbok som jag älskade. Det är skönt att gråta emellanåt!

 24. Min bästa julkalender har varit Trolltider. Å vad jag var kär i Kotte!
  av alla som jag sett som vuxen har det varit Pelle Svanslös som är favoriten

 25. Jag tycker det var dieselråttor och sjömansmöss som gick någongång i slutet av 90-talet tror jag. Kommer ihåg att jag satt bänkad varje morgon och älskade den. Har kollat om den nu nyligen och tycker om den än. Det är väl blandningen av det ”magiska” och det lite mer vardagliga som gör att man tycker om den, sen var den även väldigt bra gjord.

 26. Jag tycker att ”Trolltider” (1979) är den bästa. Den är mysig och tilltalar både vuxna och barn. Den är spännande och karaktärerna är roliga! Vem har aldrig undrat vad det är som prasslar i skogen när vi är ute och går, liksom? Trolltider ger oss svaret! :)

 27. Hm.. Jag tror nog det får bli ”När karusellerna sover” eller ”Mysteriet på Greve Holm” (första gången) med den korta anledningen att det är de två första jag minns och har bidragit till mycket skratt och referenser genom åren.

 28. Jag tycker att ”Sunes-Jul” från 1991 var den absolut bästa julkalendern som sänts. Den är fortfarande rolig fast man sett den så många gånger och kan roa både barn som vuxna. Och handlade verkligen om jul! Något man inte kan säga om de senaste julkalendrarna som sänts då de är barnsligare och som sagt inte heller alltid handlat så mycket om jul.

 29. Det är helt klart trolltider. Har den på dvd skiva och ser den varje jul.
  Den är väldigt förknippad med jul och då får jag äkta julkänslor.

 30. Dieselråttor & Sjömansmöss! Det var sååå längesen jag såg den, men den var så bra och jag kommer fortfarande ihåg silvertårarna :’)

 31. Min absoluta favorit måste nog vara Julens hjältar. Ett gäng granprydnader som blir utslängda och så kommer den här bajenhunden in och vill vara med. Jag och syrran var livrädda för ”tuggen”, rättare sagt soppbilen, som ”åt upp” alla prydnader. Urmysig julkalender :)

 32. Trolltider! (Och jag tror jag delar den åsikten med många). Den hade allt. Magi, spänning, humor…och sen såg jag den när jag var liten så jag tror lite att jag förknippar den med känslan jag hade just som liten om jularna. Trolltider ÄR jul!!! :)

 33. En julkalender som är riktigt kul,
  är ju roliga Sunes jul.
  Den brukar vid denna tiden alltid se,
  för vi tillhör de lyckliga som har den på DVD.

 34. Älskade Ture Sventon som barn, tyckte det var så spänning, samt att jag också älskar temlor

 35. Jag minns inte ens vad den egentligen heter, men det var Solstollarna (eller Julstollarna just då) som kördes när jag var liten. Humor, mysteri och en söt kille – den hade allt :-)

 36. Mysteriet på Greveholm är nog min absoluta favorit och en sådan som jag fortfarande minns väl. Den hade en stor dos humor, duktiga skådespelare och jag kommer aldrig glömma det där med tanden i julmusten ;)

 37. trolltider
  Har alltid hävdat att Trolltider är bästa julkalendern någonsin, och jag är inte ensam om att älska Gloria, Daisy, Mara, Dorabella, Kotte, Gorm och resten av trollisarna.

 38. Jag tycker att karusellerna sover är väldigt bra, den är gjord för alla åldrar och den är spännande samt väldigt mysig och rolig. Dessutom får man se hur Liseberg ser ut under säsongen då det är stängt. Tycker även att det är ett bra skådespeleri, som det inte har varit i en del andra julkalendrar. Och man får in den riktiga julkänslan av att kolla på den. Har sett den flera gånger om och tröttnar aldrig! :)

 39. När karusellerna sover är min favoritkalender genom alla år. Anledningen till det är att eftersom det spelades in på Lisberg så kunde jag känna igen mig mycket. Det gjorde att jag upplevde julkalendern som om jag vore där själv!

 40. Ja några givna favoriter finns ju men om jag måste välja en får det bli tomtemaskinen med Pettson o Findus mkt tätt följd av trolltider ….
  barnen har en stark favorit i mysteriet på greveholm och jag har diffusa nostalgiska minnen om mumintroll ……
  Jag tycker helt enkelt ganska mycket om företeelsen med en julkalender på tv förmodligen mycket för att jag älskar julen:-)
  Hälsningar Mariann

 41. Mysteriet på greveholm! Den hade allt, glädje, spänning, läskigt, kärlek, äventyr! Bästa helt enkelt!

 42. Jag tycker att Trolltider är den bästa julkalendern jag har sett hittills. Den är så otroligt mysig och även spännande.

 43. Min absoluta favorit julkalender är Liv i luckan från 1988, det var korta berättelse som barn själva skrivit och som blev små filmer. Åh vad jag gillade det. Var både spännande och roligt. Har försökt hitta dessa avsnitt men inte lyckats.

 44. Eftersom jag är född -91 är Greveholm den första jag minns. Än idag är det den enda julkalender som har fastnat, och som jag minns något annat än titeln på.
  Minns att jag satt helt hänförd när de stoppade ner en hajtand i ett glas med julmust för att sedan plocka upp en människotand.

 45. Trolltider! Den tror jag gick vid två olika tillfällen, och sen köpte jag den på video nä jag fick barn och tittade på den igen med dem. Härlig historia, rolig och kanonbra skådisar!

 46. Sunes Jul, då jag kollar på den varje år. Årets är också bra – lite i samma anda men inget slår Sune, pappa Rudolf, Mamma Karin, Lillebror Håkan och Storasyster Anna när allt går både fel och rätt vid jul. Julmagi som är tidlös!

 47. Den första jag kan minnas är Pelle Svanslös, som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta! Jag tror det är till stor del på grund av Pelle jag har en sådan längtan till att bo i Uppsala någon gång i mitt liv!

  Skulle du fråga om datorspelen till julkalendrarna sulle jag nog ha svårare avv bestämma mig. Har speciellt starka minnen från Dieselråttor och sjömansmöss!

 48. Hej!
  Är gärna med.

  Eftersom jag växte upp på 70-talet så blev Trolltider förstås min favorit.
  Kom ihåg att jag riktigt längtade till varje avsnitt. Tyckte den var så rolig
  och spännande. Jag har visat nåt avsnitt för min dotter men fick till svar
  att det där var före min tid, så det blev tummen ner. Jaja tiderna ändras
  eller så är det jag som börjar bli gammal. Men jag skulle kunna se Trolltider
  hur många gånger som helst.

  Mvh Julianna
  mailadress: julianna@bredband2.com

 49. Finns så många bra, men Jul i Kapernaum måste jag nog säga. Spännande story, hög mysfaktor, många bra skådisar och rolig på slutet med bl a bio Rio och Magister Munter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s