Förhandsbokningar på The Book Depository

Den 22 oktober förra året släpptes tredje och sista delen i Divergent-trilogin, Allegiant, och jag var en av många som förhandsbeställt den. Det jag gjorde fel var att förhandsbeställa från The Book Depository. Den 24 (!) oktober skickade de ut den och då fick jag även lägga på en dryg vecka för frakten. När jag fick den i brevlådan tänkte jag att det var sista gången jag skulle förhandsbeställa därifrån men så i dagarna tänkte jag att det kanske bara var den boken det gällde. De kanske är snabbare med andra?

Därför provade jag att förhandsbeställa Ignite Me och Cress som båda skulle komma ut igår men nej, samma visa en gång till. Cress skickades den 3 februari men Ignite Me har inte blivit skickad ännu. Varför?! Jag förstår att det tar lite tid att skicka från UK till Sverige men även för de som bor där har The Book Depository beräknad leverans 3-5 dagar så inte ens de får sina förhandsbeställda böcker i tid om de skickar ut dem så otroligt sent. Fruktansvärt kasst om ni frågar mig och denna gången är definitivt sista gången jag förhandsbeställer därifrån!

P.S Är det bara jag som upplever att leveransen tar längre och längre tid för The Book Depository? När jag började handla därifrån tog det bara ett par dagar men nu känns det som 3-4 veckor.

10 reaktioner till “Förhandsbokningar på The Book Depository

 1. Jag har haft samma problem. Sist jag förhandsbeställde därifrån skickade de inte boken fören flera dagar efter att den släppts, vilket är så dåligt. Hela meningen med att förhandsbeställa är ju att man ska få den när den kommer ut, och det funkar ju inte så bra med TBD. Har hört flera som sagt att det tar längre tid med dem nu. Normalt brukar det ta 7-10 arbetsdagar när jag beställer därifrån, men på senaste har böckerna kommit på 4, så det skiljer sig verkligen. Jag tycker att TBD är bra, men jag litar definitivt inte på dem när det kommer till förhandsbeställningar, och jag kommer inte heller att förhandsbeställa mer därifrån i fortsättningen.

 2. Jag har bara beställt två gånger och båda gångerna har det skickat paketet dagen efter och sedan har det tagit en vecka för paketen att komma fram och med tanke på att de skickas från england är jag helt nöjd med det. Sist var de faktiskt snabbare än vad adlibris var.

  1. (Fast då handlade det visserligen inte om några förhandsbeställningar, jag har inte förhandsbokat en bok länge nu)

 3. Håller med dig om att leveranstiden därifrån är sjukt lång. Jag beställer bara därifrån för att deras utbud är så stort + att det oftast lönar sig att förbeställa tidigt därifrån. Jag beställde Ignite me ett par månader innan den släpptes och betalade typ 54:- Så på det sätter tycker jag att det är värt att vänta ett par extra dagar. Men jag tycker också att det är sjukt irriterande när böckerna inte ens skickas ut den dagen då se ska..

 4. Hmm, vad konstigt. När jag förhandsbeställde Allegiant så skickade dom den dagen innan den kom ut till och med. Fast jag köpte den i paperback, kanske är skillnad? Sen är det såklart lång leveranstid vilket kan accepteras eftersom den skickas från UK. Men att det ska ta så lång tid att skicka iväg det är dock väldigt jobbigt :/

 5. Jag har också beställt Ignite me och Cress från TBD. Ignite me skickades i måndags och Cress i tisdags. De har inte kommit ännu, men frakttiden från UK brukar vara 5 dagar, så förhoppningsvis kommer åtminstone Ignite me imorgon.
  Vad konstigt att inte din skickats än! Hoppas den kommer snart, eller åtminstone att Cress kommer till dig inför helgen.
  Jag förhandsbeställde från Amazon en gång och då tog det en dryg vecka att få hem boken :/

 6. Det tar lite längre tid nu än första gången jag beställde för ett år sedan, då var de redit snabba och jag hade böckerna på en vecka trots julhelger. Nu tar det vanligtvis 10-12 dagar från att jag beställt tills dess att jag har boken. (Då talar vi helg inräknat inte bara arbetsdagar.) De är ändå snabbare än svenska nätbokhandeln så jag klagar inte. Däremot är det ju riktigt dåligt att förhandsbeställningarna sköts så illa, om de inte klarar av att skicka boken senast dagen innan den släpps så får de ju säga det. :/

 7. Det är alltid väldigt varierat när man får bokade böcker från TBD, tycker jag. Exempelvis så hade jag bokat 4 böcker som släpptes förra tisdagen, en av dem fick jag på fredagen och de andra tre fick jag i måndags och i tisdags..alltså en vecka efter deras release. :/ Jag hade dessutom bokat två böcker som släpptes denna vecka. Den första fick jag i onsdags, alltså dagen efter dess release, och Ignite Me hade jag turen att få idag..efter att den hade skickats så sent som i måndags. När det gäller böcker jag vill ha ”nu på en gång” så bokar jag dem aldrig från TBD längre, eftersom man så ofta får vänta en vecka extra på frakten. Men, nej..du har inte fel. Frakten tar längre tid nu för tiden..för ett par år sedan så fick jag alltid mina böcker ca 3-4 dagar efter att TBD skickat dem. Vet dock inte om det är TBD, eller Postens fel.. :/

 8. Har bara förhandsbokat en och den skickades som den skulle. Upptäckte inte Bookdepository förrän i slutet på förra året men tycker att det funkat bra och att de hållit de leveranstider de sagt. Väntar gärna lite längre med tanke på hur mycket billigare det jag köpt varit där jämfört med Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s