Min morbror trollkarlen

Böckerna om Narnia läste jag en gång för längesedan och därefter har det bara inte blivit att jag läst om dem, tills nu då. Ordningen på den här serien är väldigt märklig i och med att detta egentligen är den sjätte boken men det rekommenderas att läsa den först.

17200743Titel: Min morbror trollkarlen
Författare: C.S. Lewis
Serie: Berättelsen om Narnia #1
Utgivningsår: 2000
Förlag: Bonnier Carlsen
Finns hos: –

Utläst: 2 februari 2014

Handling:
Digory och hans vän Polly får en dag åka på ett äventyr som heter duga. Digorys morbror visar dem ett par magiska ringar och genom dessa hamnar de två barnen i en okänd värld som håller på att byggas upp, Narnia. En elak häxa finns dock med i bakgrunden, likaså morbrorn men barnen tvekar inte på att hjälpa lejonet Aslan med ett uppdrag.

Omdöme:
Den här boken tillhör inte en av mina favoriter i serien om Narnia. Den är dock fortfarande bra och det är intressant att få veta hur Narnia kom till men jag har svårt att känna något för någon av karaktärerna. Från och till kändes den också lite barnslig men det är ju en barnbok så det får jag väl ta. Jag kommer inte alls ihåg vad jag tyckte när jag läste den förra gången men jag kan tänka mig att den passade mig bättre då.

Däremot fick jag verkligen mersmak och har verkligen lust att läsa om hela serien i år så vi får väl se hur det blir med den saken. Håll tummarna!

Mitt betyg: 3/5

8 reaktioner till “Min morbror trollkarlen

  1. Jag är faktiskt en av dem som inte tyckte om ”Narnia” alls när jag läste böckerna för två år sedan cirka.Eller böckerna – boken – jag läste denna, sedan ville jag inte mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s