Tills alla dör av Diamant Salihu

I Järvaområdet nordväst om Stockholm pågår en konflikt mellan gängen Dödspatrullen och Shottaz. De inblandade själva kallar det för ett krig, och i krig är allt tillåtet. Huvudpersonerna har helt saknat respekt för rättsväsendet, för vuxna, för kriminella hierarkier och för värdet av ett människoliv.

Men bortom den spektakulära fasaden av droger, vapen och rapmusik som visas upp på sociala medier hänger frågan obesvarad i luften: Varför mördar ni varandra?

Det här var den sista boken jag läste 2021, och även den enda inom kategorin under året. Jag läser mycket, mycket sällan facklitteratur men den här har intresserat mig länge. Den har blivit omtalad i poddar, författare har tipsat om den och så vidare så nu var det helt enkelt dags.

Jag lever väldigt långt ifrån den här världen som målas upp, och som faktiskt är verklighet för många, och hade därför tidigare svårt att ta in hur det här kunde bli så stort och varför saker och ting hände. Jag tycker att Salihu berättar och förklarar på ett bra sätt och tar in information från alla perspektiv för att vi som läsare ska få en så bred bild av det som möjligt. Det är många trådar att hålla i men samtidigt upplever jag att det skildrar verkligheten.

Det märks att Salihu har gjort en gedigen research och vill angripa problematiken från flera håll. Boken är både välskriven och intressant men samtidigt väldigt skrämmande. Dels kring hur det har blivit som det har blivit men även hur samhället agerar. Människor som vill ta sig ur konflikten får inte ens hjälp med det och vad finns det då för val för att överleva? Det här är absolut en bok att läsa och ta till sig.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Diamant Salihu
Utgivningsår: 2021
Förlag: Mondial
Utläst: 31 december 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s