Våra svenska författare

Eftersom det är Sveriges nationaldag idag tänkte jag ta tillfället i akt och lyfta fram några bra svenska författare som jag gillar. Det kommer även en lista på författare som jag önskar läsa inom kort!

svenska_flaggan

*Jens Lapidus – Jag har inte hunnit läsa så mycket av honom ännu men det jag har kommit över har jag gillat. Hans senaste ”VIP-rummet” väntar i min att läsa-hög.

*Dan Buthler och Dag Öhrlund – Ja, det är två olika författare men jag har bara läst dem som par så därför listar jag dem som par. Deras böcker om Silfverbielke har fångat mig och många andra och snart kommer en ny – wiii!

*Lars Kepler – Jag har läst och gillat samtliga av parets böcker och är väldigt nyfiken på den nya boken som kommer senare i år.

*Jenny Jägerfeld – Jag har en så länge bara läst en av Jennys böcker men jag gillade den och jag gillar Jennys sätt att skriva.

Och några som jag vill läsa inom kort:

*Fredrik Backman och hans ”En man som heter Ove”. Den har blivit extremt hyllad så jag hoppas att även jag kommer att gilla den.

*Simona Ahrnstedt, Sveriges svar på romance? Jag är väldigt nyfiken på hennes böcker.

5 reaktioner till “Våra svenska författare

  1. Vi har onekligen en hel del duktiga svenska författare! Lars Keplers böcker måste jag verkligen läsa någon gång. Jag har tre stycken stående i hyllan.

  2. Simona Ahrnstedts böcker borde du verkligen läsa. Riktigt bra! Och Jenny Jägerfeldt oxå, alla hennes böcker är bra!

  3. Jag gillade Simonas böcker. Jag fick Lapidus- Livet deluxe av en kollega för ett tag sen men tvekar om jag kan läsa den före den första boken..hm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s