Lyckliga gatan

lyckligaEn kall och blöt majdag hittas riskkapitalisten och före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg torterad och medvetslös i sin fashionabla villa utanför Stockholm. Hans hustru Nora är spårlöst försvunnen.
På Kvällspressen får Annika Bengtzon i uppdrag att skriva om fallet samtidigt som hennes privatliv är i gungning. Hon lever tillsammans med sin nya kärlek och hans barn samtidigt som hon delar vårdnaden om sina egna barn med ex-maken. Det fungerar inte smärtfritt.
Tidningens chefredaktör Anders Schyman hamnar i blåsväder när anklagelser riktas mot honom om det reportage som många år tidigare gav honom Stora Journalistpriset. Och medan Ingemar Lerberg hamnar i allt djupare koma och kritiken mot Anders Schyman växer, framträder en allt tydligare bild av något väldigt mörkt och förljuget under den tjusiga ytan i villaförorten. Varför ville någon plåga ihjäl en före detta politiker? Och var är den försvunna hustrun?

Jag vet inte riktigt vad jag väntade mig av den här boken egentligen och när den tog slut kände jag mig ganska så nollställd. Den gjorde i princip inga intryck på mig och jag kände att jag hade slösat bort min tid lite grann.

Det är samma gamla Annika (som för övrigt aldrig verkar förändras?), samma gamla privata problem, samma gamla tidning och ja, det känns oerhört uttjatat. Själva deckardelen tyckte jag dessutom kom i skymundan i och med att både Annikas privatliv och Schyman tog upp så mycket plats. Summa summarum blev liksom att det inte var tillräckligt intressant för mig och inte ens lite spännande. Det känns på något vis som att Marklund har blivit mildare, och därmed tråkigare.

Som tur är så är nästa bok den sista i serien om Annika Bengtzon och jag tänker läsa den, enbart för att få ett avslut på serien.

Mitt betyg: 2/5

Författare: Liza Marklund
Uppläsare: Marie Richardson
Serie: Annika Bengtzon #10
Utgivningsår: 2013
Förlag: Piratförlaget
Utläst: 5 september 2015
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

Tidigare delar i serien:
– Studio Sex #1
– Paradiset #2
– Prime Time #3
– Sprängaren #4
– Den röda vargen #5
– Nobels testamente #6
– Livstid #7
– En plats i solen #8
– Du gamla, du fria #9

3 reaktioner på ”Lyckliga gatan

  1. Jag har läst även den sista boken i serien och gillat serien i stor, men kvalitén är lite ojämn för vissa böcker är sämre än andra,

  2. Tyckte det var ganska skönt att serien tog slut även om jag gillat vissa böcker väldigt mycket.

  3. Pingback: Sammanfattning – September 2015 | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s