Veckans bokblogg v.1

Då är det dags att dra igång veckans bokblogg som jag skrev om häromdagen. Varje vecka kommer alltså att starta med detta och ni kommer att få läsa om mängder med olika bokbloggare. Hoppas ni kommer att gilla det!

Jag heter Ulrica och bokbloggar på Västmanländskans bokblogg. Jag är 41 år och är uppvuxen utanför Västerås, men bor sedan flera år tillbaka i Lund. Jag är litteraturvetare i botten, med isländska sagor och antika dramer som specialintresse. Jag läste sedan Förlags- och bokmarknadskunskap och arbetar som förlagsredaktör i läromedelsbranschen. Jag gör inte mycket annat än läser på min fritid – i alla fall så mycket som mina två barn tillåter ;)

Bloggen började som en allmän blogg på hösten 2006, men med stora inslag av böcker och recensioner. Det var främst en läsdagbok för egen del, men det var så roligt att upptäcka bokbloggsvärlden med alla trevliga människor och roliga läsutmaningar. I november 2011 blev bloggen en renodlad bokblogg. 2013 var jag bloggambassadör för Bokmässan och i år var jag en av bloggambassadörerna för Augustpriset. Jag är en litterär allätare. Det mest slinker ner, möjligen med undantag för skräck och sci fi. På senare år har jag börjat läsa en hel del barn- och ungdomslitteratur också. Jag tycker särskilt mycket om tjocka familjekrönikor, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor, starka kvinnoporträtt och brittiska kriminalare.

Mina fem bästa inlägg utan någon speciell ordning:

1. Det här är det första inlägget  i en väldigt trevlig läsutmaning. Jag älskar att läsa ”Böcker om böcker” och startade en läsutmaning som fler bokbloggar hängde på. Det var jättekul!
http://vastmanbok.blogspot.se/2012/09/vastmanlandskans-lasutmaning-bocker-om.html

2. Det blogginlägg som får flest besökare är det där jag skrev om boken Rensa ut och lev lättare av Eva Maria Karlander . Det verkar som att många har röror därhemma som behövs rensas :)
http://vastmanbok.blogspot.se/2014/03/rensa-ut-och-lev-lattare.html

3. Ett stolt bloggögonblick var när jag kunde berätta att jag blivit en av tolv bloggambassadörer för bokmässan 2013!
4. Ett lite annorlunda inlägg som dyker upp då och då i olika sammanhang är det där jag listade grönländska böcker som en del av något som kallades Nordisk läsutmaning. Det har jag fått höra att många har haft hjälp av när de letat böcker av grönländska författare.
5. Bloggstafetter är också kul och jag har varit med i flera på olika teman. Det här blogginlägget skrev jag förra året i samband med den internationella barnboksdagen och det handlar så klar om barnböcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s