En smakebit på søndag – Glastronen

smakebit

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Jag läser just nu bland annat Glastronen av Sarah J. Maas.

Handling:
I ett land i avsaknad av magi, där kungen styr med järnhand, kallas en lönnmördare till ett slott. Hon reser dit, inte för att döda kungen utan för att vinna sin frihet. Om hon besegrar tjugotre motståndare i en tävling – mördare, tjuvar och soldater – blir hon frigiven från fängelset och kommer att få tjäna som kungens Mästare.
Hennes namn är Celaena Sardothien.
Kronprinsen kommer att utmana henne. Kaptenen för livgardet kommer att beskydda henne. Men något ondskefullt ruvar i glasslottet – och det är där i syfte att döda. I takt med att den ena efter den andra av hennes motståndare dör förvandlas Celaenas kamp för frihet till en kamp för överlevnad, och till ett desperat försök att förgöra ondskan innan den utplånar hennes värld.

glastronen__frsta_boken_i_glastronen-serien-maas_sarah_j-35577207-frntl”In med dig”, morrade gardeskaptenen och knuffade till henne med sin fria hand samtidigt som han äntligen släppte henne. Celaena snubblade till. Hennes valkiga fötter halkade på det släta golvet när hon rätade upp sig. Hon vände sig om och såg ytterligare sex vakter dyka upp.
Fjorton vakter, plus kaptenen. Det gyllene kungliga emblemet broderat på svarta uniformsbröst. Det här var medlemmar av kungafamiljens personliga garde: hänsynslösa, blixtsnabba soldater som från födseln tränats i att beskydda och döda. Hon svalde hårt.
Yr och på samma gång oändligt tung blickade Celaena ut över rummet. På en rikt utsmyckad tron av cederträ satt en stilig ung man. Hennes hjärta stannade när alla bugade sig.
Hon stod inför Adarlans kronprins.

8 reaktioner till “En smakebit på søndag – Glastronen

  1. Tycker jag har sett denna överallt de senaste veckorna, men tror inte att det är riktigt min typ av bok. Fantasy va?

  2. Glastronen hade jag tänkt läsa, men tyvärr var jag tvungen att lämna igen den på biblioteket oläst. Men får ta nya tag med den igen för det är en bok som jag verkligen vill läsa! Tack för smakebiten!

  3. Jag har varit lite nyfiken på den här, men en hel del recensioner har fått mig att inse att det troligen inte är något för mig. Tack för smakbiten!

  4. Åh, denne leste jeg for en stund siden, men har ikke fortsatt med serien. Har du tenkt å fortsette på serien?

    1. Svar till Lesejenta:

      Jag har ju inte kommit så långt så jag vet inte vad jag tycker ännu men troligen fortsätter jag med serien. I alla fall om den är så bra som alla säger ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s