Livet efter dig av Jojo Moyes (omläsning)

livet_efter_dig-moyes_jojo-22109811-2478720742-frntlLou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.

När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna.

Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig.

Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.

För ganska exakt två år sedan läste jag den här boken för första gången och nu innan det är dags för biopremiären av filmen tänkte jag att det var hög tid för omläsning. Boken var precis lika bra som sist jag läste den, om inte bättre. Eftersom jag redan har skrivit en recension om boken (här) så blir det ingen lång recension denna gången utan mest lite tankar.

Relationen mellan Will och Lou byggs ju upp sakta men säkert och trots att det kan bli på gränsen till lite frustrerande och halvlångtråkigt emellanåt är det så spännande att vara med på hela deras resa. Känslor som växer fram, glädjen men också uppgivenheten och det sorgsna som faktiskt finns. Jag tror inte jag tänkte riktigt på det sättet förra gången jag läste boken. Jag känner mig mer känslomässig vid denna läsningen, men det kan också ha med graviditeten att göra. I vilket fall är det speciellt i andra delen av boken som den sätter fart på riktigt och man inte riktigt kan eller vill lägga ner den.

Förra gången irriterade jag mig rätt mycket på Treena, Lous lillasyster. Hon var så överlägsen på något vis och jag gillade inte hennes attityd alls, men på något vis lyckades jag tolerera det här. Lous familj är ganska charmig egentligen. Sedan finns det givetvis mängder av andra karaktärer som är spännande, roliga och intressanta och det är lite det som gör boken.

Själva historien i sig är väldigt fin och det är sällan jag läser liknande böcker. Jag har väldigt dålig koll på någon typ av förlamning egentligen och även om man skulle veta är det nästan omöjligt att förstå hur det känns att leva med det. I boken får man möjlighet att sätta sig in i Lous situation, men inte lika mycket i Wills. Det finns kapitel i boken som är skrivna ur bland annat Nathans perspektiv så därför hade jag önskat något mer från Wills.

Sammanfattat så var den här omläsningen riktigt lyckad. Jag tyckte mer om boken än sist och ser nu ännu mer fram emot filmatiseringen! Har ni, mot förmodan, inte läst denna ännu så sätt tänderna i den direkt.

Mitt betyg: 5/5

Författare: Jojo Moyes
Serie: Livet efter dig #1
Utgivningsår: 2013
Förlag: Printz Publishing
Utläst: 23 april 2016
Finns hos: Adlibris | CDON | Bokus

5 reaktioner till “Livet efter dig av Jojo Moyes (omläsning)

  1. Ja men jag får sätta tänderna i denna då! ;) Har den hemma till och med och om det kommer en film får jag verkligen ta och läsa den :) så det inte blir att jag råkar se filmen först och missar att det finns en bok, då ångrar jag mig allt.

  2. Just det. Denna vill jag också läsa innan filmen. Får reservera den på bibblan :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s