Tolv hundar i juletid av Lizzie Shane

Ben West har fullt upp med att ta hand om sin systerdotter och har inte tid att bry sig om vad andra tycker om honom. Till på köpet sitter han i stadsfullmäktige och tvingas ta en mängd tråkiga, men nödvändiga, beslut. Som till exempel att sluta finansiera Pine Hollows hundhem.

Ally Gilmore har flytt storstaden för att tillbringa julen i Pine Hollow, den lilla charmiga snötäckta staden där hennes farföräldrar bor. Farföräldrarna börjar bli gamla och hundhemmet de driver är överfullt. Men när det går upp för Ally att någon högt uppsatt människa i stan har sett till att hundhemmet måste stänga, är det plötsligt upp till henne att hitta nya kärleksfulla hem åt tolv hundar! Det ser mörkt ut, men så får hon plötsligt hjälp från oväntat håll.

Det här med julromaner är verkligen något jag uppskattar, om det får mig att komma mer i stämning och längta än mer efter jul. Den här kom alldeles lagom i tid och andra halvan av boken ackompanjerades dessutom av snöfall.

Bara efter några kapitel får jag en känsla av att den här Ben kommer att bli en envis och bestämd man och jag förstår varför folk kallar honom Scrooge. Han har ett gott hjärta och vill att Astrid ska få den bästa uppväxten men ibland blir han så irriterande att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Ally försöker i alla fall tala lite klarspråk men det är spännande att se två vuxna människor som inte alls vet hur man kommunicerar, hur man undviker missförstånd och kanske bjuder in den här lilla tjejen som alla behandlar som bomull? Det går inte ens att tänka sig in i hennes situation men jag får inte heller känslan av att det är något som hindrar henne i livet utan hon verkar snarare väldigt framåt och definitivt klok och trygg.

Jag gillar kärleksbiten i den här boken, även om det kanske gick lite väl snabbt från inte alls till att börja fundera på om de skulle skaffa barn tillsammans, och jag gillar framför allt de övriga relationerna i boken. Det finns många roliga karaktärer och jag hoppas få läsa mer om invånarna i Pine Hollow.

Det är en snabbläst bok med mycket kärlek och vänskap, som utspelar sig under julen. Det är flera juliga element och den är stämningsfull samtidigt som det finns ett uns av allvar.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Lizzie Shane
Serie: Pine Hollow #1
Utgivningsår: 2021
Förlag: Lavender Lit
Utläst: 30 november 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Malins Bokblogg | Boklusens Bokblogg |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s