Julkalenderbloggstafetten 2017 – 6 december

Så var det äntligen min tur i julkalenderbloggstafetten! Igår fick ni läsa om Tusen sidors bästa bok i hyllan men vill ni se hela schemat kan ni hitta det här. Ett tack till Sofie också som har anordnat det hela!

Att bara välja ut en bok i hyllan är egentligen en utmaning i sig, men efter att ha sållat bort alldeles nyligen lästa böcker, gamla klassiker som många förmodligen kommer att välja och annat så kom jag fram till boken Livet efter dig av Jojo Moyes.

Livet efter dig är en berättelse om Lou Clark och Will Traynor. Will hade en riktigt lovande karriär och framtid framför sig men en olycka grusade alla hans planer och han blev förlamad. Han anser inte att det är ett liv att sitta i rullstol och behöva hjälp med i stort sett allt men hans mamma är fast besluten att försöka få honom på andra tankar. När Lou då blir av med sitt jobb anställs hon i stället som sällskapsdam hos familjen Traynor. Till en början fungerar det inte alls mellan Lou och Will och Lou är på väg att ge upp helt men ju längre tiden går, desto starkare band växer fram.

Det är en superfin kärlekshistoria med mycket känslor inblandat. Man kan gå från att gråta till att börja gapskratta kort därefter.

Jag har läst denna boken två gånger MEN jag har ännu inte kommit mig för att läsa bok två. Nu såg jag även att en tredje bok om Lou kommer nästa år så dags att sätta fart. Vill ni läsa min recension av första boken så finns den här.

Har ni läst Livet efter dig? Vad tyckte ni om den i så fall?

Imorgon kan ni kika in hos Agnes Bokblogg för lucka nummer 7.

10 reaktioner till “Julkalenderbloggstafetten 2017 – 6 december

  1. Nej, jag har inte läst den. Jag har bara läst Sofies historia (tror jag den hette) av Moyes.

  2. Har hört ryktesvägen att den ska vara gripande och tankeväckande men samtidigt en feelgood bok låter som en mysig bok att läsa i mellandagarna när frugan och barnen åker och hälsar på svärföräldrarna i Umeå

  3. Jag håller helt med den är så himla bra, även om det gick åt ett tjog näsdukar.

  4. det var en av de bästa jag på länge läst,blev i boken fäst. gråt, skratt och kiv, ger den boken liv.

  5. Jag gillade den jättemycket. Har andra boken liggande i hyllan och skall försöka läsa den snart.

  6. Läste den i höstas efter att ha sett filmen, kände att denna bara måste jag fördjupa mig i. Vid tillfället var jag höggravid så ringde min mamma efteråt och sa att hon måste läsa denna med för jag behövde verkligen veta om den var fantastisk eller jag bara överdrivet hormonell, det visade sig att den är fantastisk!

  7. Jag valde mellan den här och ”Toner i natten”, men det fick bli den senare. Men någon gång ska jag läsa ”Livet efter dig”!

  8. Jag har fortfarande inte kommit mig för att läsa den här. Skulle kanske ta och låna den av min syster…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s